Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raed Arafat dezminte că ar exista cazuri de coronavirus nedeclarate, în România: "Exclus. Nu merge așa"

Wednesday, 26 February 2020, 06:22 Sursă: Realitatea.NET

Intrebat daca exista cazuri nedeclarate sau ascunse de coronavirus in Romania, Raed Arafat a raspuns ferm:

”Exclus! O țară care ascunde infecțiile cu coronavirus și nu le anunță public va fi foarte condamnată pe plan internațional. Nu poți să spui că ascunzi câteva cazuri în România ca nu ai vrut să creeazi panică! Nu merge așa!”, a spus șeful DSU la un post de stiri.

”Și aceste cazuri se raportează imediat Organizației Mondiale a Sănătății, Direcției Generale pentru Sănătate de la Comisia Europeană, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, se anunță toate țările din jur”, a completat Raed Arafat.

El a fost întrebat cum se va anunța primul caz de coronavirus confirmat în România, în cazul în care acest lucru se va întâmpla.

„Este acum un grup de comunicare care se construiește astăzi, au azi primele întâlniri și prin acest grup se va comunica. În momentul în care știm că este un caz și este confirmat 100%, o să-l comunicăm. Dacă cineva află pe surse, este treaba lui, dar nu se ia în considerare nimic de pe surse până nu este ieșită comunicarea oficială. Așa trebuie să învățăm să lucrăm în astfel de situații, pentru că altfel vom avea o mare problemă de gestionare a situațiilor de urgență și populația să fie indusă în eroare”, a spus el.

Același sfat l-a avut și în privința informațiilor că ar exista un medicament care ar putea trata simptomele coronavirusului.

Până nu apare ceva de la Organizația Mondială a Sănătății, Centrul de control al bolilor din SUA (CDC), Centrul european de control al bolilor (ECDC), toate celelalte pot rămâne doar speculații. În momentul în care o entitate oficială vine și spune: asta merge, înseamnă că putem discuta”, a spus Raed Arafat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL