Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raed Arafat despre campania șocantă care îndeamnă la nepurtarea măștii: ”NU sugerează libertatea de exprimare, ci libertatea de a ucide oameni”

Tuesday, 30 June 2020, 23:13 Sursă: Realitatea.NET

”Aici nu mai vorbim de libertatea de exprimare, ci de libertatea de a induce oameni în eroare și a-i ucide. Nu este vorba despre liberatate de exprimare pentru că este un context de sănătate publică, pandemic și mesajul dat tinerilor, care sunt un vector de transmisie, ei nu sunt în pericol imediat, dar pot pune în pericol viața altora dacă nu respectă reguli. 
Această campanie, venind către tineri să nu respecte reguli, este clar că e contrară nu cu recomandările, ci cu legislația în vigoare. Problema este că se pune orice magazin, orice locație în pericol de a primi amenzi din cauza unora are nu vor să respecte reguli. În transportul public în comun, poate să fie interzisă intrarea persoanei în mijlocul public de transport în comun”, a spus Raed Arafat la un post TV.

”Din păcate, devine tot mai minoritară partea care respectă regulile, vedem asemenea campanii, discuții, provocări, dar încearcă să creeze o platformă cu oameni împotriva măsurilor care se iau. Să ceri control este corect. Noi facem controale, dar nu ai cum să ai un polițist pentru fiecare om.

Noi suntem cei mai importanți. Ați văzut că în decizia CNSU se prevede inclusiv închiderea localurilor unde nu se respectă regulile de sănătate publică. De campania care vorbiți, este una care induce o idee greșită, face din tineri o unealtă de infectare în rândul tinerilor, duc infecția în familia lor. Vor duce virusul acolo. Să îi explice cineva tânărului ce bună a fost campania. Campanii periculoase, induc în eroare, e o campanie făcută de experți, e un curent care încearcă să inducă în eroare”, a mai spus Raed Arafat marți seara.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL