Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raed Arafat, AVERTISMENT pentru medici: ”Pacienții nu pot fi refuzați”

Sunday, 29 March 2020, 21:49 Sursă: Realitatea.NET

”Am emis 4 ordine ale comandantului acțiunii.

Primul: stabilește anumite reguli pentru internarea pacienților. După semnalarea faptului că s-a întârziat internarea, am decis să emitem un ordin care stabilește clar că orice pacient poate fi suspectat de a fi pozitiv, chiar dacă nu există încă o testare.

Refuzul de internare a unui pacient cade sub incidența penală. Atragem atenția medicilor și managerilor că pacienții nu pot fi refuzați pe motiv că nu există confirmarea că sunt pozitivi sau negativi. Tratați problema cu maximă seriozitate.

Al doilea ordin: stabilirea modului de detașare sau delegare. Art 1: Personalul medical de specialitate pot fi detașați sau delegați la alte unități care au deficit de persoanl. Pe durata situației de urgență, personalul nu poate refuza detașarea sau delegarea. Detașarea sau delegarea în alt județ se face prin dispoziția secretarului de stat. Aici a fost obligatoru ordinul pentru pregătirea sistemului sanitar în cazul unei creșteri exponențiale a cazurilor.

Al treilea ordin: a clarificat modul în care inspectoratele de urgență vor coordona servicile de ambulanță.

Al patrulea ordin: un spital militar de campanie se va instala la Constanța. Va fi pe lângă Spitalul CFR din Constanța, care a intrat sub coordonarea Ministerului Apărării”, a declarat Raed Arafat duminică seara.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-30 10:54:22
Primele 4 milioane de masti sa fie date sobolanilor !!!

Sa le exporte la juma de pretul de productie si apoi sa le importe la pret de 10 ori mai mare !!! Sa traiasca si gura lor vesnic nemincata !!! Nu s-or mai umple odata de pamint ...

2020-03-30 11:05:38
Amenzi pentru mizerie, scuipat, tigari, gunoi ...

Degeaba sprli podele de marmura cind taranushii scuipa si arunca mizerie !? Stie cindva ce presteaza militia locala in afara de carat sacose ... !?

Alte articole din: ACTUAL