Radu Carp, despre situaţia din TVR: "Jurnaliştii independenţi nu convin domnului Victor Ponta"

Friday, 19 September 2014, 12:43 Sursă: REALITATEA.NET

"După ce, la ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie, cooperativa PSD a dorit ca în grila de toamnă a TVR să nu mai existe nicio emisiune de dezbateri, s-a decis în Comitetul Director scoaterea din grilă a tuturor acestor emisiuni. Astfel, telespectatorii vor avea parte doar de emisiuni de folclor şi filme. Lipsa din grila TVR a unor emisiuni de dezbateri contravine flagrant dreptului la informaţie, garantat de Constituţie, rolului serviciului public de televiziune, definit de Legea nr. 41/1994, precum şi independenţei editoriale, garantată de aceeaşi lege", spune Radu Carp, într-un punct de vedere transmis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit lui Radu Carp, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) "nu poate interveni în politica editorială a TVR, dar nu poate rămâne impasibil la încălcarea Constituţiei şi a legii".

"Săptămâna viitoare voi aduce în discuţie această violare a Constituţiei, în şedinţa Consiliului de Administraţie, şi voi cere respectarea misiunii publice a postului naţional de televiziune. Jurnaliştii independenţi nu convin domnului Victor Ponta care, ca şi Adrian Năstase, nu suportă să fie criticat în presă, ci doar lăudat. Vă sugerez, domnule prim-ministru, să scoateţi din grila TVR şi jurnalul de ştiri. Faceţi campanie electorală la emisiunea «Viaţa satului», în acest cadru nu veţi avea niciun contracandidat să vă deranjeze", spune Radu Carp.

Citeşte mai mult pe Mediafax.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL