Motivul rușinos pentru care Radu Banciu a șocat presa internațională

Friday, 20 September 2019, 10:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Radu Banciu este subiectul unui articol al publicației online Business Insider, care scrie despre acuzațiile de rasism lansate la adresa moderatorului TV.

Site-ul face referire la afirmațiile considerate ”rasiste” ale lui Radu Banciu despre Serena Williams. Banciu a spus, în timpul emisiunii sale, că William arată ca o maimuță de la ZOO.

Business Insider subliniază că Radu Banciu a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 8.000 de lei.

”Colegiul director arată că sclavia persoanelor de culoare a fost bazată, printre altele, pe comparația lor cu maimuțele. În consecință, astfel de afirmații exprimă o formă de rasism extrem. Gravitatea faptei rezultă din statutul de jurnalist al autorului declarației, conținutul rasist al afirmației, respectiv din faptul că jurnalistul în cauză a recidivat în privința mesajelor discriminatorii. Având în vedere circumstanțele faptei, anterior menționate, Colegiul director a aplicat amenda contravențională în valoare de 8.000 lei”, a precizat CNCD într-un comunicat.

”Se pare însă că moderatorul nu a fost concediat”, observă Business Insider.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: MEDIA