Pusă în faţa evidenţei, Ecaterina Andronescu renunţă la planul de a reduce orele de sport

Wednesday, 13 February 2019, 18:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a anunţat că renunţă la planul de a reduce numărul orelor de sport în clasele primare. Anunţul vine după ce, marţi seară, la Realitatea TV, Ecaterina Andronescu a afirmat că un astfel de ordin nu există  pentru ca apoi, pusă în faţa documentului, prezentat de edupedu.ro, să afirme că nu-l va semna.

Într-un comuniact postat pe site-ul Ministerului Educaţie, se spune că "versiunea de proiect de ordin privind aprobarea planurilor-cadru pentru învățământ primar avea rolul de a genera o dezbatere pe acest subiect în cadrul Comisiei de Dialog Social, conform reglementărilor legislative în vigoare. Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și va fi reanalizat de specialiștii în domeniu.

În momentul în care se va contura o nouă versiune, Ministerul Educației Naționale va iniția o dezbatere într-un context mai amplu, scopul fiind acela de a găsi soluții adecvate provocărilor pe care le impune implementarea noului curriculum."

Marţi seară, Ecaterina Andronescu a declarat la emisiunea "Talk News" de la Realitatea TV că nu a văzut proiectul de ordin de ministru care prevede scoaterea orelor de sport, şi implicit reducerea normelor pentru profesorii de sport, la clasele pregătitoare, clasa I și a II-a, prin înlocuirea lor cu învățătoarele care să predea disciplina Joc și Mișcare.

Pusă în fața proiectului de ordin, Ecaterina Andronescu a declarat că nu l-a văzut și nu-l va semna.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri