Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Psihologii au găsit metoda. Cum să reacționezi dacă primești un cadou care nu-ți place

Tuesday, 20 December 2016, 14:34 Sursă: REALITATEA.NET

Niciodată n-ar trebui să le arătăm celor care ne oferă cadouri că nu ne place ce am primit. Prin urmare, chiar îți doreai cu totul altceva din partea celor apropiați, nu-i lăsa să-și dea seama de asta. Motivul e simplu: lipsa de apreciere și gesturile care denotă dezgustul pot să le rănească serios sentimentele celor care ți-au oferit cel cadou.

În cazul în care mai ai un produs la fel ca cel pe care tocmai l-ai primit de Crăciun ar trebui fie să nu menționezi deloc acest lucru, fie să-l rogi politicos pe cel care ți l-a oferit să-ți dea și bonul, pentru a-l schimba.

Psihologii susțin că în această rugăminte nu trebuie rostit niciodată cuvântul ”dar”. Ar fi bine să nu spunem ”Îmi place, dar mai am unul identic...”, pentru că am distruge impresia lăsată celor din jur - că ne bucurăm de cadou. În schimb, ar trebui să apreciem că cei care ni l-au cumpărat s-au gândit la noi, să explicăm că nu putem returna la magazin produsul vechi și că ar fi util să ne dea bonul pentru a ne lua altceva în schimbul cadoului, conform mirror.co.uk.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL