PSD iese la atac: ia în calcul depunerea unei moțiuni simple împotriva lui Victor Costache

Thursday, 30 January 2020, 14:48 Sursă: Realitatea.Net

Autor: Realitatea.NET

Daniel Suciu cataloghează gestul lui Victor Costache drept conflict de interese.

"Ministrul Sănătăţii trebuie să fie demis de urgenţă sau, cu aceeaşi urgenţă, trebuie să îşi dea demisia. Nu se poate ca, la trei zile după ce a fost numit ministru, acest domn, profesionist poate, să semneze un contract de muncă cu o clinică privată, iar la 11 zile să introducă această clinică privată în programele de sănătate. Este definiţia clară a conflictului de interese, care este şi penal, aşadar se impune de urgenţă ca acest ministru să plece la Sibiu, înapoi acasă. Nu ştiu dacă preşedintele Iohannis îl protejează, nu ştiu dacă Ludovic Orban îl protejează", a spus Daniel Suciu.

Totodată, social-democratul consideră ca miza acţiunilor ministrului Sănătăţii o reprezintă banii din programele naţionale de sănătate, la care să aibă acces şi clinicile private.

"Care este miza privaţilor duşi de Ludovic Orban în fruntea Ministerului Sănătăţii? Cele 6,4 miliarde de lei pentru programele de sănătate, la această sumă trebuie să fie mufate şi clinicile private. (...) Nu există discuţii, nu există semne de întrebare, domnul ministru al Sănătăţii trebuie să plece înapoi acasă, la Sibiu, la preşedintele Klaus Iohannis, la Raluca Turcan, şi, dacă se poate, să îi ia şi pe ceilalţi din clinicile private pe care i-a adus la vârful Ministerului Sănătăţii. De asemenea, proiectul de ordonanţă care este în transparenţă publică trebuie să fie retras de urgenţă şi discutat cu toţi actorii din sistemul de sănătate", a mai spus deputatul.

De altfel, întrebat cum va proceda PSD dacă Victor Costache refuză să demisionze și nici nu va fi demis , social-democratul a spus că aşteaptă reacţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi că nu este exclusă introducerea unei moţiuni simple care să îl vizeze pe Victor Costache.

"Agenţia Naţională de Integritate a fost foarte harnică cu anumiţi consilieri locali, să vedem dacă ANI se va sesiza şi cu privire la un ministru care a făcut, în ultimele trei luni, a înfăptuit clar definiţia conflictului de interese. Nu ştiu, vedem ce decizii vom lua, cu siguranţă ne putem gândi inclusiv la o moţiune simplă împotriva ministrului. Dar, repet: până a ajunge la o moţiune şi la alte sesizări, se impune de urgenţă demiterea sau demisia ministrului Sănătăţii", a mai adăugat Daniel Suciu.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-31 18:00:30
t.turtoi

Dovada (Leanei) ca politicienii si jurnalistii care cer capul ministrului sanatatii de fapt cer osandirea romanilor la moarte, si practic dezvolta un genocid mascat. La toate statisticile de mortalitate in cazul oricarei boli ne situam pe locurile1-2. Inclusiv cele cardiologice(domeniul ministrului Sanatati). Au plecat medici, s-au inchis spitale, in multe spitale nu se mai opereaza, nu sunt medicamente, nu este aparatura minim necesara, nu este asigurata igiena,etc. Se numeste ministru un tanar doctor care, in cunostinta de cauza opereaza la sfarsit de saptamana. Este pus la zidul infamiei pentru acest lucru si „lucrat” ca la partid pe vremuri cand „fluiera unul in biserica”. Ca la securitate vom fi lucrati noi. Statisticile de mortalitate in orice domeniu si la orice categorie de varsta vorbesc. Mai, „Domnii jurnalisti”, mai „Domnii politicieni”, avem dreptul la viata asigurat prin Constitutia Romaniei. Si, ce a acris „maestrul vostru” (al ziaristilor)

Alte articole din: POLITICĂ