PSD a pregătit un cadou pentru UDMR prin OUG

Tuesday, 04 June 2019, 07:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Guvernul PSD-ALDE vrea să dea OUG în această săptămână pe Codul administrativ. Pe lângă privilegiile acordate primarilor, între care și pensiile speciale, Executivul a pregătit și un "cadou" pentru UDMR.

Guvernul se pregătește să adopte prin ordonanță de urgență un proiect-mamut intitulat Codul Administrativ, de peste 300 de pagini, care unește toată legislația care guvernează administrația publică.

Printre noutățile introduse în draftul Codului Administrativ, se află o prevedere care spune că se va asigura folosirea limbii minorităților naționale în administrația publică și dacă procentul respectivei minorități scade sub 20% din populație după intrarea în vigoare a legii.

Potrivit proiectului prezentat de stiripesurse.ro, trebuie angajate mai multe persoane care vorbesc limba maghiară în administrație și pot fi inscripţionate denumirile localităţilor și a instituţiilor publice în localitățile cu minorități.

UDMR ar primi astfel o prevedere pe care o solicită de multă vreme și în schimbul căreia ar putea reveni la o colaborare cu PSD-ALDEîn Parlament, inclusiv la votul pe moțiunea de cenzură.

Bomba din Codul Administrativ: Condamnații penal pot fi miniștri după reabilitareAdaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ