Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PROTESTE pentru votul din DIASPORA. MII de oameni, ÎN STRADĂ: "Vrem alegeri libere!"

Friday, 14 November 2014, 18:40 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE BUCUREȘTI 23:32 Cei cativa manifestanti ramasi scandeaza "Noi votam, nu pontam". Protestul din Capitala s-a incheiat, anunță HotNews. 

UPDATE BUCUREȘTI 23:26 In Piata mai sunt in jur de 100-150 de persoane, care canta imnul

UPDATE BUCUREȘTI 23:20 In piata Universitatii au ramas circa 200 de oameni care striga "Ponta, ce-a patit, procurorul Panait?", potrivit HotNews.

UPDATE BUCUREȘTI 23:10 O coloana de circa 250-300 de manifestanti se apropie de Piata Universitatii, scandand: Hotii fac avere, cu Ponta la putere, Romania, trezestete. Protestatarii au blocat pentru scurt circulatia pe Magheru. Au loc cateva imbranceli cu jandarmii, care reusesc sa impinga manifestantii pe trotuar, informează HotNews.

UPDATE BUCUREȘTI 22:50 Manifestantii au ajuns in Piata Romana si se indreapta spre Universitate, potrivit HotNews.

UPDATE BUCUREȘTI 22:42 Jandarmii au incercat sa-i trimita pe protestatari pe trotuar, dar nu au reusit. Acestia se apropie de Piata Romana pe o banda a bulevardului, informeaza HotNews.

UPDATE BUCUREȘTI 22:33 Manifestantii merg spre Piata Universitatii pe Bd. Lascar Catargiu, unde au ocupat o banda pe carosabil. Striga "PSD e ciuma rosie!", "Badea, Gadea si ai lui / Putregaiul neamului".

UPDATE BUCUREȘTI 22:21 Manifestantii (circa 500 au mai ramas) au revenit la Piata Victoriei. Striga "Iesi afara, javra ordinara", Ponta ne-a unit, in strada am iesit!" si "Jos premierul mincinos!"

UPDATE BUCUREȘTI 22:00 Manifestantii au plecat de la sediul PSD, scandand "Auf Wiedersehen, Ponta!" (La revedere, Ponta - in lb. germana). Multi dintre ei spun ca merg inapoi la Piata Universitatii, potrivit HotNews.

UPDATE BUCUREȘTI 21:56 Numarul protestatarilor a scazut spre o mie, oamenii incep sa plece. Si o strigare din folclorul Facebook-ului: Puie Monta! Plus o alta noutate: Ponta, ce-a patit procurorul Panait?, informează HotNews.

UPDATE BUCUREȘTI 21:51 Se intoneaza imnul. Corect. Plus o strigare noua: "Ponta, nu rezisti nici cu mii de securisti!", potrivit HotNews. 

UPDATE BUCUREȘTI 21:46 Scandari neintrerupte in fata sediului PSD :

 • Hotii
 • Jos comunistii
 • Ponta si ai lui, emanatii neamului
 • Rusine, rusine sa va fie!
 • Ponta la puscarie!

UPDATE BUCUREȘTI 21:44: La aceasta ora, cind mitingul din Bucuresti e la apogeu, cu circa 5.000 de oameni in strada, informează HotNews.

UPDATE BUCUREȘTI 21:42 Scandari in fata sediului PSD:

 • Antena 3, niste derbedei!
 • DNA, DNA, curata politica!
 • Jos Ciuma Rosia!
 • Melescanu, dupa Corlateanu!
 • Jos Ponta!
 • Rusine PSD!
 • Klaus Klaus Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!

 

UPDATE BUCUREȘTI 21:40 Protestatarii canta imnul national si scandeaza "Jos ciuma rosie"

UPDATE BUCUREȘTI 21:40  Protestatarii ieşiţi în stradă, vineri seară, s-au dus de la Guvern, circa 2.000, la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, unde huiduie, fluieră şi scandează, printre altele, "Hoţii!" şi "DNA!", scrie mediafax.ro.

UPDATE CLUJ 21:40 Protestul s-a terminat in Piata Lucian Blaga. Conform unor surse din randul autoritatilor la protest au participat, in total, 12.000 de persoane, potrivit site-ului Stiri de Cluj, citat de HotNews.

UPDATE BUCUREȘTI 21:37
Manifestanții au ajuns la Sediul central al PSD si au inceput sa strige din toate puterile Jos PSD, Jos Ponta! Au blocat tot Bd. Kiseleff,

UPDATE BUCUREȘTI 21:36 Protestatarii au trecut pe linga Ambasada Rusiei si au strigat "Putin nu uita, nici Moldova nu-i a ta"!

UPDATE BUCUREȘTI 21:22:
Protestatarii din Bucuresti striga in fata Guvernului "Ponta, nu uita tineretul nu te vrea" si "Plagiatorul ne fura viitorul!". Plus o cantare cu trimitere la isprava lui Geoana din 2009:
"Daciana, dragostea mea!"

UPDATE BUCUREȘTI 21:20 Protestarii din Bucuresti au plecat spre sediul PSD, numarul fortele de ordine a crescut sensibil. O banda de pe Bulevardul Kiseleff este blocata.

UPDATE CLUJ-NAPOCA 21:15 Cei peste 10.000 de protestatari au ajuns la locaţia finală, Piaţa Lucian Blaga, unde strigă toţi "România liberă" şi "Uniţi salvăm toată România", scriu cei de la Ziua de Cluj

UPDATE BUCUREȘTI 20:55 Protestatarii bucuresteni au ajuns la Piata Victoriei, in fata Guvernului, numarul lor a ajuns la circa 3.000. Ei striga Dupa turul 2, Ponta la gunoi! si Iesi afara, Javra ordinara!

UPDATE CLUJ 20:51 Pe intregul traseu, protestatarii sunt insotiti de politisti si jandarmi. Traseul protestatarilor a inceput pe Bulevardul Eroilor, continua in Piata Avram Iancu ¬ Calea Dorobantilor, circulatie restirctionata pe 2 benzi ¬ Aleea Bibliotecii ¬ sens giratoriu Marasti ¬ strada Fabricii ¬ strada Bucuresti,circulatie restrictionata pe sensul de deplasare ¬ strada Gorunului ¬ strada Buftea ¬ Bd. 21 Decembrie 1989 ¬ strada Memorandumului ¬ strada Petru Maior si se incheie in Piata Lucian Blaga,unde circulatia va fi restrictionata pe doua benzi, scriu cei de la Vocea Transilvaniei, citați de HotNews.

UPDATE BRAȘOV 20:30
Mitingul s-a incheiat dupa ce protestatarii au ajuns la Prefectura prin invitatia adresata participantilor de a se reintalni duminica seara la ora 20:30 si cu strigatul "Depontaminare", informează HotNews.

UPDATE BUCUREȘTI 20:27 Miile de manifestanti din Bucuresti au ajuns la Piata Romana, unde au intalnit un car de reportaj al Antenei 3. Toti manifestantii au inceput sa strige instantaneu Antena 3, niste derbedei!”, potrivit HotNews.

UPDATE CLUJ-NAPOCA 20:22 Potrivit Realitatea TV, la Cluj sunt 15.000 de oameni in stradă.

UPDATE CLUJ-NAPOCA 20:17 Numarul protestatarilor din Cluj a ajuns la 10.000, transmite Ziua de Cluj. In jurul orei 19.40 protestatarii au ajuns în faţa Bibliotecii "Octavian Goga". Aflându-se în cartierul Mărăşti, înconjuraţi de blocuri, mulţimea i-a îndemnat pe toţi locuitorii să se alăture protestului. "Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!" "Haideţi şi voi!", au strigat aceştia. In cartierul Mărăşti, bătrâni cu ochii înlăcrimaţi şi cu zâmbetul pe buze, tineri, copii, părinţi au ieşit în faţa scării sau pe geam pentru a privi mulţimea interminabilă, iar alţii s-au alăturat protestului, transmite Ziua de Cluj, citată de HotNews. 

UPDATE BUCUREȘTI 20:00 Peste 1.000 de persoane au plecat în marș spre Piața Victoriei.

UPDATE GALAȚI 20:16 Aproximativ 300 de galateni participa, vineri seara, la un mars de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au reusit sa voteze in primul tur al alegerilor prezidentiale, scandand, totodata, lozinci impotriva premierului Victor Ponta, potrivit Mediafax. Ei scandează lonzinci precum: "Vrem o tară ca afara", "Mai multe sectii de votare pentru diaspora", "Dreptul la vot e un drept, nu o lonzica". O parte dintre manifestanti scandeza lonzinci impotriva premierului Victor Ponta, precum "Ponta nu uita/te asteaptă DNA", "Jos Ponta", "Tara se ridica, Ponta pica", informează HotNews. 

UPDATE BRAȘOV 20:10 Protestatarii din Brasov au parcurs circa 5 kilometri si se indreapta din nou spre centrul orasului, scandand: "Victor Ponta patriot / nu stie imnul deloc", "Ponta ne uneste / pe toti la proteste", potrivit HotNews.

UPDATE BACĂU 20:02: Imagini VIDEO din Bacău:


UPDATE BUCUREȘI 20:01 Imagini VIDEO cu mitingul din Bucuresti:


UPDATE BUCUREȘTI 19:50 Imagini de la mitingul din Bucuresti, unde s-au strins peste 1.000 de oameni, transmite HotNews.

 

Post by Bogdan Budeș.

 UPDATE SIBIU 19:56 Video

 

UPDATE BRASOV: 19:40: Circa 300 de oameni marsaluiesc si scandeaza "Fiti eroi in turul doi". Cativa tineri au venit cu un sicriu pe care scrie "Tara in care si mortii au drept de vot", informează HotNews. 

UPDATE ORADEA 19.33: Protest si mars prin oras si la Oradea cu sute de bihoreni scandind impotriva lui Ponta. Aproximativ 300 de oradeni au pornit intr-un mars impotriva lui Victor Ponta. Protestatarii scandeaza: PSD e PCR", "Uniţi votam de Ponta să scapam", "Ponta nu uita ca Oradea nu te vrea", "Rezultatul din Ardeal deziderat naţional", potrivit ebihoreanul.ro, citat de HotNews.

UPDATE ZALĂU 19:30 : Sute de persoane s-au adunat in fata prefecturii Salaj pentru a fi alaturi de romanii din diaspora. Oamenii scandeaza: "Nu va vindeti votul", "cand guvernul va vrea prost, platiti taxe fara rost", potrivit ZTV.ro citat de HotNews.


Protest în Piața Universității - București


UPDATE 18.54: La Bucuresti sint peste 500 de manifestanti, numarul continua sa creasca. Se striga: Mintiti poporul cu televizorul  si Premier acoperit, pentru tine s-a sfarsit!, potrivit HotNews.

18.30: Câteva sute de bucureșteni protestează, în acest moment, în Piata Universității, iar de aici, în jurul orei 19, vor pleca, în marș, către Piata Victoriei, după care se vor reîntoarce, transmite corespondentul Realitatea TV. Protestatarii vor ca alegerile, de duminică, să se desfășoare cu corectitudine și să nu mai existe incidente, ca la primul tur de scrutin. Totodată, românii cer mai multe secții de votare în străinătate.

”Nu avem așteptări de la domnul Meleșcanu, este un om fără curaj. Mi-aș fi dorit ca ACL să se fi mobilizat foarte bine, să trimită reprezentanți în care au incredere, în secțiile de votare unde au votat mii de oameni, pe liste suplimentare”, declară un protestatar. 

Protestatarii afişază pancarte cu mesaje ca "Am muncit pentru copiii noştri, vom vota pentru viitorul lor" și scandează "Jos, jos, jos! Premierul este mincinos!", "Ghinion, ghinion! Ţara s-a trezit din somn", "Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit", "Ponta, nu uita, diaspora nu este a ta", "PSD, doar corupţie" şi "Victor Ponta, nu uita, eşti mai rău ca Ebola". Mai mult, la protest au fost aduse steaguri şi pancarte cu mesaje precum: "Taxe şi accize fără număr. Dottore plagiatorul" şi "Am muncit pentru copiii noşti, vom vota pentru viitorul lor", informează Mediafax.


Protest la Sibiu

UPDATE 19.47: Aproximativ 1.000 de sibieni participă la marșul pe traseul Piaţa Mare - Mihai Viteazu, transmite Ora de Sibiu, citată de HotNews.


Protest în Piața Unirii - Cluj-Napoca 


 

UPDATE 19.43: Imagini VIDEO din Cluj

 

 

UPDATE 18.49: La Cluj, unul dintre protestatari citeste Declaratia de la Cluj, În 7 puncte, informează HotNews:

Noi, cetateni ai municipiului Cluj, reuniniti in 14 noiembrie, cerem viitoarului presedinte sa-si asume urmatoarele puncte:
1. Drepturi cetatenesti. Respectarea dreptului la libera exprimare, la protest si la vot, inclusiv la votul prin corespondenta pentru Diaspora
2. Reformarea clasei politice, reducerea numarului de parlamentari. Inlesnirea infiintarii de noi partide politice. Limitarea numirilor politice in institutii
3. Justitie. Excluderea oricarei imixtiuni a politicului in justitie, respingerea imediata a proiectului Legii amnistiei si gratierii. Limitarea imunitatii demnitarilor la declaratiile politice
4. Alocarea a 6% din PIB pentru sanatate.
5. Alocarea a 6% din PIB pentru educatie si 1% din PIB pentru cercetare
Se striga puternic Jos Ponta!
6. Recunoasterea problemelor de mediu ca fiind de importanta nationala. Interzicerea completa a cianurarii in minerit si a fracturarii hidraulice si a organismelor modificate genetic. Oprirea defrisarilor
7. Interzicerea prin lege a oricarei declaratii discriminatorii

Cornel Vâlcu, unul dintre organizatorii manifestării, a declarat că scopul mitingului este multiplu şi se referă în primul rând la ce s-a întâmplat românilor din diaspora în primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit Mediafax.

”Mulţi români nu au putut să voteze în diaspora şi există riscul să se întâmple din nou în turul al doilea. Nu ne-au convins măsurile lui Ponta pentru turul al doilea. Protestul este unul al societăţii civile, în care ne spunem nemulţumirile”, a spus Vâlcu.

Acesta a citit ”Declaraţia de la Cluj”, în şapte puncte, în care se cere viitorului preşedinte al României şi întregii clase politice să îşi asume reforma clasei politice, respectarea separării puterilor în stat şi limitarea imunităţii demnitarilor exclusiv la declaraţii politice, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate şi a 6% pentru educaţie, oprirea defrişărilor ilegale, încetarea oricărui discurs separatist şi care instigă pe criterii rasiale şi de clasă.

”Aici sau peste hotare suntem cu toţii cetăţeni ai României, proiectul de ţară este al nostru, rămânem solidari şi atenţi la comportamentul clasei politice şi al decidenţilor. La 25 de ani de la revoluţia română reafirmăm valorile acesteia şi avertizăm că nu mai tolerăn nicio trădare a intereselor noastre legitime”, se mai arată în ”Declaraţia de la Cluj”.

Mitingul este autorizat să se desfăşoare până la ora 22.00.

18.30: Potrivit corespondentului Realitatea TV, sunt aproape 4.000 de oameni adunați în Piața Unirii, din Cluj-Napoca, veniți cu pancarte de solidarizare pentru diaspora și împotriva Guvernului Ponta. Aici, în Piața Unirii, se va sta până la 18,45, după care se va pleca într-un marș, ultima plimbare înainte de alegeri, pe Bulevardul Eroilor, până într-un cartier din Cluj-Napoca, după care, în jurul orei 20, protestatarii se vor întoarce în Piața Unirii. După cum se anunță pe site-urile de socializare, circa 7. 000 de oameni vor fi în Piața Unirii.

Protestatarii scandează ”Jos Ponta”, având pancarte pe care scrie ”Ponta nu uita că Ardealul nu te vrea”,”Victoraş eşti pe făraş”, ”Iohannis preşedinte, neamţul nu ne minte”, ”Guvernul trădării a pus capăt răbdării”, ”Nu alegem între candidaţi, ci între două lumi”, ”România nu uita, votul este arma ta”, transmite corespondentul Mediafax.

 

Protest în fața Casei Sindicatelor - Arad

17.00: Circa 1.000 de manifestanţi s-au adunat la ora 17.00, în faţa Casei Sindicatelor din centrul oraşului, iar o oră mai târziu au pornit în marş pe Bulevardul Revoluţiei, prin faţa Primăriei şi a Teatrului de Stat, potrivit Mediafax. 

Oamenii au intonat imnul României, iar pe traseu au scandat lozinci atât pentru organizarea de alegeri libere, cât şi împotriva premierului Victor Ponta: "Veniţi cu noi în turul doi", "Dacă vă pasă, nu staţi în casă", "Vrem alegeri libere", "Jos Ponta, Aradul nu te vrea". De asemenea, protestatarii au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje, precum: "Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse", "Guvernul nesimţit, pe români i-a umilit", "Jos PSD, jos Ponta", "Veniţi cu noi să fim eroi în turul doi".

Mai multe persoane au adus vuvuzele cu care fac zgomot în timpul marşului, iar alţi participanţi flutură steagurile României. Printre cei aproximativ 1.000 de manifestanţi se numără şi părinţi tineri cu bebeluşi în cărucioare, dar şi numeroşi studenţi şi pensionari.

Unul dintre organizatorii manifestării de la Arad, Vlad Botoş, a declarat corespondentului Mediafax că, prin acest protest, se cere Guvernului organizarea de alegeri libere, atât în ţară, cât şi în diaspora.

"Articolul 36 din Constituţie garantează dreptul la vot oricărui cetăţean român, dar cu toate acestea sora mea care este în Munchen a stat cinci ore la coadă şi nu a reuşit să voteze în primul tur, iar cumnata mea a stat şapte ore la Paris fără succes. Vrem ca acest protest să nu fie unul politizat, ci să fie un semnal de schimbare pentru întreaga clasă politică", a declarat tânărul.

Manifestarea este organizată de Asociaţia A.R.A.D., fiind autorizată până la ora 21.00 şi supravegheată de jandarmi.

Protest la Craiova

UPDATE: 20:16:

18.43: Circa 1.000 de craioveni s-au adunat in zona restaurantului Doljana și scandeaza pentru alegeri corecte si un vot liber in diaspora. In incercarea de a se deplasa spre Piata "Mihai Viteazul", craiovenii sunt opriti de cordoane de jandarmi.  Oamenii spun ca au incercat sa obtina de la Primaria Craiova autorizarea unui miting, dar au fost refuzati pe motiv ca in centru sunt alte manifestatii culturale, scriu cei de la  Gazeta de Sud, citați de HotNews. 

 

 

 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL