Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proteste în DIASPORĂ. Românii au ieşit în stradă şi în marile oraşe europene

Sunday, 05 February 2017, 18:39 Sursă: REALITATEA.NET

Aproximativ 200 de români au protestat şi la Verona, Italia, faţă de OUG privind codurile penale.

Circa 20 de români din oraşul Haugesund, situat în nord-vestul Norvegiei, au ieşit duminică în stradă că să protesteze împotriva modificărilor la Codul Penal, făcute în folosul politicienilor corupţi, conform hotnews.ro.

De asemenea, românii aflați în orașul din regiunea sudică a Franței, Montpellier au ieșit în stradă să protesteze, în semn de solidaritate cu oamenii din România. Aceștia au cântat imnul.

Proteste vor avea loc în multe dintre marile oraşe europene: Londra, Bruxelles, Atena, Paris şi Sofia.

Ordonanţa de urgenţă care a scos în stradă sute de mii de oameni în toată ţara, zile la rând, a fost abrogată, iar ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi va asuma toate consecinţele. 

Grindeanu a mai spus că Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele pentru confuzia creată legat de aplicările OUG. Totodată, acesta a mai spus că doreşte în continuare, să pună în aplicare programul de guvernare:

"De asemenea, e important să spunem că toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multă confuzie, distorsiuni, care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele. Închei prin a vă spune că doresc în continuare să pun în practică programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel încât ce au votat românii să se regăsească în viaţa lor".Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL