Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Protest spontan în Hunedoara! Zeci de persoane de la termocentrala Mintia își cer drepturile

Thursday, 08 December 2016, 10:11 Sursă: REALITATEA.NET

"Sunt aproape 30 de oameni care au venit să întrebe despre plățile compensatorii, dar miercuri seara am primit cel puțin o sută de telefoane de la foști colegi care au dorit să știe când se dau banii. Oamenii nu sunt siguri că vor primi plățile compensatorii, deoarece CEH are conturile blocate", a declarat președintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crișovan, potrivit Agerpres.

În opinia liderului sindical, soluția pentru deblocarea situației de criză este reintrarea în insolvență a CEH, după care drepturile salariaților și a cele ale foștilor angajați ar putea fi garantate în conformitate cu prevederile din Contractul Colectiv de Muncă (CCM).

Un număr de 451 de angajați ai termocentralei Mintia au fost concediați colectiv din luna octombrie 2016. Potrivit CCM, angajații care au fost disponibilizați și mai au un an până la pensie vor primi un singur salariu compensatoriu, iar cei care mai au între unu și trei ani până la pensie vor beneficia de trei salarii compensatorii. În cazul persoanelor care nu se vor putea pensiona în următorii trei ani, s-a stabilit acordarea unui număr de șase salarii compensatorii, ele urmând să fie achitate eșalonat, în tranșe lunare.

De asemenea, personalul disponibilizat primește, pe lângă ajutorul de șomaj, un venit de completare pentru o perioadă de maxim doi ani.

CEH a solicitat să între în procedură de insolvență, pentru a treia oară în acest an. Cererea administrației CEH va fi judecată la Tribunalul Hunedoara luni, 12 decembrie.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL