Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proiectul de lege care prevede sancțiuni dure pentru cei care fură lemn sau puieți din pădure, adoptat de Senat

Wednesday, 03 June 2020, 15:19 Sursă: Realitatea.net

Potrivit aceluiași proiect, este considerat infracţiune "furtul de puieţi sau lăstari, care au fost tăiaţi sau scoşi din rădăcini, din pădure, din perdelele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire, precum şi a oricăror altor produse specifice fondului forestier naţional".

Proiectul mai propune, printre altele, și amenajarea de poteci şi trasee pentru plimbare şi alergare, cu condiţia să fie realizate numai din pământ, lemn şi pietriş.

"Realizarea lor nu face obiectul scoaterii definitive/ocupărilor temporare din fondul forestier naţional, nu necesită autorizaţie de construcţie şi este permisă numai în situaţia în care nu implică tăieri de arbori, defrişări şi se realizează din pământ, lemn şi pietriş", se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă iniţiată de USR, PNL, PSD şi parlamentari independenţi pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 - Codul silvic face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL