Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 mai - va ploua sau vom face plajă?

Thursday, 19 April 2018, 14:28 Sursă: REALITATEA.NET

În prima parte a intervalului, vremea se va menţine caldă, după care temperaturile vor fi în scădere treptată, scrie adevarul.ro. 

Muntenia  

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 20 de grade, în medie regională, până pe data de 20 aprilie. Săptămâna viitoare, regimul termic diurn va avea uşoare variaţii şi se va concretiza prin valori medii cuprinse, în general, între 20 şi 23 de grade, cu o tendinţă de scădere, spre 18 grade, la finalul intervalului. Temperaturile minime vor avea mici variaţii pe parcursul celor două săptămâni de prognoză şi se vor situa, în medie, între 6 şi 9 grade, cu cele mai scăzute valori pe 17 şi 21 aprilie şi cele mai ridicate în jurul datei de 26 aprilie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 18 aprilie şi, din nou, în intervalul 24 – 29 aprilie.

Oltenia  

Valorile termice diurne vor avea variaţii de la o zi la alta în prima săptămână a intervalului de prognoză, când se vor situa, în general, între 18 şi 21 de grade. La sfârşitul acestei săptămâni, vremea se va încălzi şi, pe 22 aprilie, se va atinge o medie regională a maximelor diurne de 24 de grade. În cea de a doua săptămână, regimul termic diurn va fi mai constant şi se va caracteriza prin valori medii ale temperaturilor maxime situate, în general, între 20 şi 22 de grade. Minimele termice vor fi în scădere, de la 11 - 12 grade la începutul intervalului, până la 6 grade, pe 21 aprilie, apoi vor creşte uşor, iar între 24 şi 29 aprilie vor fi de 8...9 grade, în medie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 17 aprilie şi, îndeosebi, pe 18 aprilie, iar în a doua săptămână vor fi ploi mai ales între 25 şi 29 aprilie.

Dobrogea  

Până pe 21 aprilie vremea va fi normală din punct de vedere termic, iar temperaturile maxime se vor situa, în medie regională, între 14 şi 17 grade. Pe 22 aprilie vremea se va încălzi şi se va atinge o maximă termică de aproximativ 20 de grade, iar în intervalul 23 – 29 aprilie regimul termic diurn se va menţine constant şi va fi caracterizat de o valoare medie de aproximativ 17 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, temperaturile minime se vor situa, în general, între 8 şi 10 grade, cu cele mai scăzute valori medii în jurul datei de 17 aprilie şi cele mai ridicate pe 27 aprilie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 19 şi 20 aprilie, dar şi în cea de a doua săptămână a intervalului de prognoză vor fi ploi la nivel local, cu precădere între 25 şi 29 aprilie.  

La Constanţa, unde cei mai mulţi dintre noi vor dori să meargă în minivacanţa de 1 mai, pe 30 aprilie şi pe 1 mai va fi o temperatură maximă de 16 grade, turiştii se vor putea de un soare strălucitor, fără stropi de ploaie, potrivit The Wheather Network. 

La munte

Începând cu data de 21 aprilie şi până spre sfârşitul intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa între 10 şi 12 grade, cu o uşoară tendinţă de scădere, spre 8 grade, în ultimele zile. Temperaturile minime vor fi de 5...6 grade la începutul intervalului, iar între 19 şi 21 aprilie vor scădea spre 0 grade, în medie. În intervalul 22 – 29 aprilie regimul termic nocturn va fi relativ constant şi se va caracteriza prin valori medii de 2...3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă la începutul şi la mijlocul intervalului de prognoză, dar va creşte între 17 şi 19 aprilie, precum şi între 23 şi 29 aprilie.
 

"Nu pot să ghicesc, dar nu cred că vor fi oscilaţii majore de temperaturi, vremea va fi în general frumoasă în perioada 1 mai, la munte şi la mare", a declarat la Realitatea TV, meteorogul Elena Corduneanu. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL