PROGNOZA METEO. Ce temperaturi ne aşteaptă zilele acestea. Când vom avea nevoie de umbrele

Wednesday, 18 April 2018, 13:27 Sursă: REALITATEA.NET

Astăzi vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei.

Adaugă părerea ta

Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare; va ploua în mare parte a zonei montane, local în Transilvania, sudul Banatului şi Moldova şi pe arii restrânse în dealurile Olteniei şi ale Munteniei, în timp ce în restul ţarii ploile vor fi posibile cu totul izolat.

JOIvremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, cu cele mai mari valori in Oltenia, la Drobeta Turnu Severin, Craiova şi Râmnicu Vilcea.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de est a țării, unde numai izolat, mai ales la munte, vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, dar în special în est, centru și sud-vest, unde vitezele vor depăși 50...55 km/h, precum și la munte, cu rafale pe creste de peste 70...80 km/h.

În capitală, dimineaţa vor fi 10-11 grade si temperatura maxima va fi de 23...24 de grade.

VINERI, valorile termice, în scădere în majoritatea zonelor, vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade la Miercurea Ciuc și 22 de grade la Drobeta. Cerul va fi variabil, cu înnorări, intensificări ale vântului și pe arii restrânse averse slabe, pe parcursul zilei, în regiunile estice și sud-estice și în zona montană aferentă. La peste 1800 m altitudine, vor mai fi posibile precipitații mixte.

În Bucureşti, 8-10 grade dimineata si 19-20 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.