Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PROFESOR CU TBC: Sute de elevi din Gorj, duşi la analize

Wednesday, 22 January 2014, 10:27 Sursă: Mediafax

Un profesor de muzică din Bumbești Jiu, care avea ore la liceul și școala generală din oraș, precum și la alte unităţi de învăţământ cu mai puțini elevi din apropierea localității, a fost diagnosticat cu TBC, în 29 decembrie, fiind internat la Sanatoriul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" din localitatea Runcu.

După vacanţa şcolară, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a dispus dezinfecţia în clasele din şcolile respective, iar elevii de la liceul din Bumbești Jiu și școala generală din oraș au fost vaccinaţi, fiind testaţi pentru depistarea unei eventuale îmbolnăviri. De asemenea, începând de marţi, aproximativ 200 de copii sunt supuşi unor investigaţii medicale suplimentare la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Astfel, 50 de elevi au fost aduși, marți, la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean pentru investigații suplimentare, alte grupuri de câte 50 de elevi urmând să fie aduse la Târgu Jiu pentru investigații suplimentare până vineri, după ce cadrele medicale au constatat că se impune acest lucru în urma analizării rezultatelor testelor.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Ion Ișfan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a aflat despre situația de la Bumbești Jiu marți, când la spital au început să fie aduși elevi pentru analize medicale. El a spus că a mers la spital și a discutat cu medicii, aflând că nu sunt probleme deosebite pentru elevi.

Şeful ISJ Gorj a mai spus că miercuri dimineaţă a trimis inspectori la şcolile din Bumbeşti Jiu, pentru a afla de ce ISJ nu a fost informat despre cazul profesorului cu TBC.

"Miercuri dimineață am trimis inspectorii la unitățile de învățământ de la Bumbești Jiu pentru a afla ce anume s-a întâmplat acolo și de ce niciun director nu a informat și Inspectoratul Școlar despre această situație. Nu se poate să avem sute de elevi vaccinați pentru că au intrat în contact cu acel profesor, iar eu să aflu de la jurnaliști că avem o problemă medicală la acele școli. Nu sunt probleme deosebite pentru copii, în sensul că ar avea vreunul TBC. Cei care fac investigațiile suplimentare, adică radiografii la plămâni, au o imunitate mai scăzută și e bine să li se facă toate procedurile pentru a elimina orice suspiciune", a spus șeful ISJ Gorj.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL