Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Profesoară de limba română, acuzată că are o relație sexuală cu un elev

Tuesday, 08 May 2018, 14:12 Sursă: REALITATEA.NET

Liiceanul de 16 ani și profesoara căsătorită au schimbat peste 900 de mesaje amoroase pe o rețea de socializare.

Potrivi Tion.ro, o anchetă a fost declanșată la Făget de către Inspectoratul Școlar Timiș după ce mama elevului de 16 ani a găsit pe telefonul acestuia mai multe mesaje nepotrivite de la o profesoară de română în vârstă de 36 de ani.

Și polițiștii au fost sesizați în acest caz și au deschis un dosar penal pentru acte sexuale cu un minor.

„În data de 4 mai 2018, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 36 de ani ar fi întreținut relații sexuale cu un minor de 16 ani. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor. În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor comiterii faptei", a declarat Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt IPJ Timiș.

Profesoara de română din Timiș este căsătorită și nu are copii. Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 până la 7 ani pentru acte sexuale cu un minor.

Potrivit presei, relația celor doi durează de aproximativ jumătate de an. Mama băiatului a lăsat dovada cu mesajele schimbate de cei doi pe WhatsApp la Inspectoratul Școlar Județean. Se va derula o anchetă la nivelul școlii, pentru a vedea dacă aceste lucruri se adeveresc. Dacă e așa cum povestește mama „puștiului", inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu spune că este „extrem de grav".

„A venit mama băiatului în cursul zilei de ieri, a ținut să discute cu mine și a lăsat o petiție și niște mesaje, care evidențiază faptul că există un dialog intim purtat între o femeie și un bărbat. Nu ne putem da seama dacă ele aparțin minorului sau profesoarei. Este un limbaj care nu este deontologic, dar până la finalizarea anchetei există prezumția de nevinovăție. Dacă se dovedește că este vorba despre un cadru didactic, atunci dumneaei va suporta consecințele. Dacă se dovedește că este fapta unui cadru didactic este extrem de grav. La liceul din Făget se desfășoară o cercetare discplinară prealabilă", a spus la începutul lunii Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL