Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorul general, Tiberiu Niţu, în vizorul CSM. E vizat de ancheta coloanelor oficiale

Thursday, 28 January 2016, 09:15 Sursă: REALITATEA.NET

În deja celebrul scandal al folosirii coloanelor oficiale, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, este acuzat că ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoţit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în noiembrie 2015.

Tiberiu Niţu ar putea fi schimbat din funcţie doar de preşedinte, în urma unei eventuale solicitări a ministrului Justiţiei. Mandatul lui Tiberiu Niţu expiră în data de 15 mai.

Procurorul general, Tiberiu Niţu, a mers, miercuri, la Ministerul Justiţiei, pentru a discuta cu ministrul Raluca Prună despre acuzaţiile ce i se aduc în dosarul Oprea, el refuzând să facă "speculaţii" legate de o eventuală demisie sau revocare a sa din funcţie.

Discuție Prună-Nițu pe tema coloanei oficiale. Ministrul Justiției: Nu exclud revocarea

Ministrul Justiției a declarat, miercuriu, că va discuta cu Procurorul general pe tema coloanei oficiale folosite de acesta și că va anunța o decizie în urma acestei discuții.

"Nu am făcut o analiză preliminară pe care să o pot comunica presei. Lucrez la acest lucru. Cred că și în privința domnului Nițu, ca în privința oricărui demnitar, rigoarea ne cere să discutăm cu această persoană", a spus Prună.

Ministrul Justiției a subliniat că nu exclude nicio variantă de decizie. "Nu exclud nicio variantă, există poibilitatea revocării, iau în calcul orice fel de instrument pe care îl am la dispoziție", a spus Prună.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL