Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorul general al României, anunţ de ultima oră despre dosarul Hexi Pharma

Thursday, 29 December 2016, 09:59 Sursă: REALITATEA.NET

"Până la finalul anului, am avut un termen intermediar de verificare, de analizare a probațiunii și într-adevăr probațiunea a ajuns în stadiul final de administrare. Noi avem acum ultimele probe, cum ar fi rapoartele de expertiză care au fost depuse la dosar și care trebuie traduse în limba română. Apoi se va face imediat o evaluare a tuturor probelor în raport de aceste rezultate ale raportului de expertiză și vom avea cel târziu în februarie soluția emisă în acest dosar", a precizat Lazăr, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, scrie Agerpres. 

În luna august, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informa că rezultatele testelor de eficacitate efectuate până atunci la dezinfectanții Hexi Pharma sunt variate, fiind în derulare o altă serie de teste, iar o evaluare de ansamblu și lămuritoare a situației se va putea face numai la finalizarea tuturor verificărilor dispuse.

"Până în acest stadiu al anchetei, în baza actelor de urmărire penală dispuse de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică în cauză, au fost efectuate o serie de acte procedurale, precum audieri de persoane, ridicări de acte și probe, efectuarea unor constatări asupra produselor Hexi Pharma, respectiv a unor teste atât asupra concentrației substanțelor active, cât și teste privind eficacitatea microbiologică. Rezultatele testelor de eficacitate efectuate până în prezent sunt variate.

Având în vedere că este în curs de efectuare o altă serie de teste de microbiologie, de eficacitate, în vederea verificării tuturor dezinfectanților ce fac obiectul cauzei, numai la finalizarea tuturor constatărilor dispuse se va putea face o evaluare de ansamblu a situației de fapt care să fie lămuritoare", se arăta într-un comunicat transmis în 25 august de către PÎCCJ.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL