Acuzații la adresa unui procuror DNA

Thursday, 06 June 2019, 07:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Procurorul Doru Țuluș l-ar fi obligat pe Roger Nițescu, șeful de cabinet al fostului ministru de Interne Cristian David, să facă declarații mincinoase, informeaza Evz.

 

Cel puțin asta a declarat Roger Nitescu în fața Completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. El a spus că s-ar fi făcut presiuni asupra sa pentru a declara că i-a dat o geantă de bani lui David.

Totul s-a întâmplat în dosarul în care Cristian David a fost trimis în judecată pentru luare de mită și condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare, pe motiv că ar fi primit 500.000 de euro în cadrul unei afaceri cu drepturi litigioase.

Roger Nițescu a informat Completul de 5 că își retrage atât declarațiile date în faza de urmărire penală, cât și pe cele de la fond.

Acesta a explicat că a făcut respectivele declarații împotriva lui Cristi David ca urmare a șantajului și amenințărilor venite din partea lui Țuluș. Mai exact, fostul șef de cabinet al lui David a devoalat că Doru Țuluș i-a spus că dacă nu va spune că i-a dat bani fostului ministru de Interne, atât soția sa, cât și soțul său vor fi arestați.

Potrivit acestuia, la o zi sau două după prima audiere de la DNA, soția și socrul său au primit citații din partea DNA. De asemenea, procurorul Țuluș i-ar fi cerut să poarte tehnică de înregistrare când s-a întâlnit cu Cristian David și i-a spus ce întrebări să îi adreseze.

Roger Nițescu a confirmat că în 2008 a primit o geantă cu bani, în care se aflau 500.000 de euro, în cadrul afacerii cu drepturi litigioase.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri