Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorii DIICOT merg cu mandat la familia Luizei

Tuesday, 24 September 2019, 10:50 Sursă: REALITATEA.NET

DIICOT anunță că, s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA, mama victimei majore.

În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei marți, 24 septembrie.

DIICOT spune că ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat și luni, 23 septembrie, la domiciliul părții civile Georgeta Monica Melencu  în scopul prelevării de probe biologice, dar că aceasta, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe.

DIICOT spune că,  administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale.

DIICOT a anunțat, pe 17 august, că specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă. Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei.

Luiza Melencu, de 18 ani, a dispărut de acasă în luna aprilie, după ce a fost luată "la ocazie". Suspectul, Gheorghe Dincă, a recunoscut că le-a ucis pe Luiza și pe Alexandra, în vârstă de 15 ani.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL