Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FOTO Probleme pentru turiștii români din GRECIA. Verificați COVID-19 pe aeroporturi, cozi infernale

Thursday, 02 July 2020, 10:35 Sursă: Realitatea.net

,,Am ajuns în Creta! Se vede clar că grecii sunt la fel de speriați cum eram noi la începutul pandemiei. Sunt la fel de speriați și la fel de proști, la aterizare am fost testați toți din avion, cu cațel și cu purcel, fără să se țină seama de distanța socială." a relatat o turistă pe rețelele de socializare.

,,Pe aeroportul din Atena ne-au facut testul Covid 19 la jumatate din avion, cred ca la toti romani! Sper să ajungem cu bine în Creta!", a scris un alt turist.

200 de turişti români care au ajuns, miercuri, cu avionul pe Aeroportul Heraklion din Creta, au fost testaţi pentru Covid-19, fără să li se ofere explicații, deşi completaseră formularul obligatoriu.Pe aeroportul din Creta a fost testată fiecare persoană care a venit din România cu o cursă care a adus turişti din Bucureşti şi Cluj Napoca, iar întreaga procedură a durat peste 3 ore, a povestit unul dintre pasagerii aflaţi în avion, la un post TV.

Acțiunea are loc în contextul în care, după ce autorităţile din Grecia au închis miercuri cinci din şase puncte de trecere a frontierei rutiere cu Bulgaria, Ministerul de extrene român a dat asigurări că la accesul pe teritoriul elen se vor face teste aleatorii.

Mai mult, autorităţile din Grecia au anunțat și ele că posibilitatea ca turiştii români să fie testaţi pentru COVID-19 este „foarte mică”.

Cu toate acestea, turistul român care a relatat situația de pe aeroportul Heraklion din Creta susține că personalul de la hotelul în care e cazat că turiştii din alte ţări n-au fost testați pentru COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe avertizează că autorităţile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 care vor fi înregistrate pe parcurs. 

În singurul punct de frontieră care a rămas deschis între Bulgaria și Grecia erau, joi dimineață, cozi infernale. 

Imagine

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL