Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Probleme din cauza ninsorii: şase maşini şi o ambulanţă cu pacient, blocate în zapadă

Monday, 19 November 2018, 11:51 Sursă: REALITATEA.NET

Incidentele s-au produs pe două porţiuni ale unor drumuri naţionale unde a nins noaptea trecută.

O ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea care transporta un pacient a rămas blocată pe DN 2N, între localităţile Dumitreşti şi Bordeşti. Autospeciala a fost scoasă rapid din zăpadă de utilajele Companiei de Drumuri Naţionale Secţia Vrancea.

Probleme asemănătoare au fost pe DN2L, unde şase autoturisme au solictat ajutorul autorităţilor pentru a ieşi din zăpadă.

„Salvarea a fost scoasă din zăpadă, a fost un dop de zăpadă între Dumitreşti şi Bordeşti. La fel s-a întâmplat cu cinci sau şase maşini, pe alt drum. Nu au fost intervenţii dificile, maşinile au fost scoase rapid. Pământul este cald, zăpada se topeşte, nu cred că vom avea probleme în următoarele ore”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vrancea, Gabriel Micu.

În judeţul Vrancea a nins toată noaptea, fiind de asemenea şi cod galben de ninsori.

Circulaţie bară la bară pe străzile din Braşov

Se circulă bară la bară pe străzile importante din Braşov, iar un kilometru este parcurs în mai bine de 10 minute, după ce pe bulevarde s-a depus un strat murdar de zăpadă.

Ninsoarea abundentă dă bătăi de cap şoferilor din Braşov. Deşi municipalitatea braşoveană susţine că au acţionat 37 de utilaje de deszăpezire pe străzi, pe străzile din Braşov este un strat murdar de zăpadă, inclusiv pe bulevardele importante.

Se circulă bară la bară, deşi nu este oră de vârf, iar un kilometru este parcurs în mai bine de 10 minute.

 

Reprezentanţii Primăriei Braşov spun că cele două firme de deszăpezire au acţionat noaptea începând cu ora 1.30.

„Numărul utilajelor s-a redus, în special pe bulevarde şi străzile intens circulate, în perioada de trafic intens, 7.30-8.20, având în vedere că, în această perioadă, randamentul lor este scăzut şi ar crea blocaje în trafic. Începând cu ora 8.30 se acţionează din nou cu toate utilajele pe străzile principale, inclusiv cele din interiorul cartierelor”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Braşov.

S-a acţionat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte - de exemplu CD Gherea, podurile şi pasajele, drumul spre Poiana Braşov şi Poiana Braşov - iar acum a început deszăpezirea şi pe străzile din interiorul cartierelor şi legăturile acestora cu străzile principale.

Una dintre firmele de deszăpezire a scos 22 de utilaje, iar până luni dimineaţă s-au utilizat aproximativ 150 de tone de material antiderapant. Cealaltă firmă a acţionat cu 15 utilaje, folosind aproape 60 de tone de material antiderapant.

În judeţ, deşi drumarii au acţionat constant, situaţia nu arată mai bine. Se acţionează cu lamă şi antiderapant pe mai multe drumuri naţionale. Din cauza ninsorii a fost şi un blocaj pe serpentine, la Predeal.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL