Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Probleme cu airbagul la unele modele Volkswagen produse în 2015

Thursday, 07 November 2019, 10:21 Sursă: REALITATEA.NET

Constructorul german a decis să efectueze acest recall din cauza faptului că există pericolul ca airbag-urile să devină nefuncționale. În total, pe piața locală sunt afectate 251 de unități.

"Există posibilitatea ca din cauza tratării termice necorespunzătoare să se poată defecta un condensator din unitatea de comandă airbag. Defectarea unui condensator poate avea drept urmare modificarea semnalelor de la senzori. În cele mai multe cazuri, unitatea de comandă detectează această modificare a semnalelor de la senzori, motiv pentru care se dezactivează sistemul airbag", menționează producătorul într-o notă informativă trimisă Autorității Naționale pentru Producția Consumatorilor (ANPC).

Pe de altă parte, Volkswagen admite că, în cazuri rare, există posibilitatea ca airbag-ul să se declanșeze în mod eronat.

"Nu se poate însă exclude complet cazul în care unitatea de comandă interpretează drept semnal similar unei situații de impact modificarea semnalelor de la senzori, condiții în care este posbilă o declanșare eronată a airbagului și/sau a dispozitivelor de tensionare a centurii de siguranță", mai menționează Volkswagen.

Oficialii constructorului menționează că pe piața din România nu au fost înregistrate accidente în urma acestei probleme.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL