Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Problema de matematică care i-a indignat pe internauţi: De ce acest calcul nu este corect?

Friday, 01 December 2017, 14:25 Sursă: REALITATEA.NET

Desi la prima vedere pare o problema de matematica simpla, majoritatea esueaza in a o rezolva. O multime de parinti si copii din Statele Unite ale Americii au fost indignati dupa ce rezultatul pe care l-au oferit a fost catalogat drept GRESIT de catre profesori.

O simpla inmultire a starnit valva si a ridicat mari semne de intrebare. In cadrul unui test de evaluare, copiii au fost rugati sa explice cum au ajuns la concluzia ca 15 este rezultatul corect pentru operatia 5 X 3.

Parintii nu au inteles in prima faza de ce 5+5+5 nu este considerata de profesori varianta corecta. Pentru a se lamuri, multi dintre ei au decis sa posteze problema de matematica pe retelele de socializare, in asteptarea unui raspuns revelator.

Conform celor de la Business Insider, care au verificat curicula, raspunsul acceptat si validat ca fiind corect nu este 5+5+5, ci 3+3+3+3+3. Cu alte cuvinte, 5 X 3 (5 times 3 - de 5 ori 3) inseamna in limba engleza ca avem 5 grupuri de cate 3 si nu 3 grupuri de cate 5.

Parintii sustin ca o astfel de abordare este departe de a fi corecta si asta pentru ca matematica este o stiinta exacta, nu o disciplina care lasa loc de interpretari. In alta ordine de idei, inmultirea este comutativa, iar raspunsul oferit de copii poate fi considerat incorect doar din punct de vedere al intelegerii textului/cerintei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL