Prisăcariu: Tăriceanu și Vosganian au dat, Șova și Ponta au încasat

Monday, 08 June 2015, 10:02 Sursă: REALITATEA.NET

În cei doi ani, ministru al Economiei era nimeni altul decît Varujan Vosganian, subordonat premierului Călin Popescu Tăriceanu.

Același raport al ANAF arată că, numai în 2007 și 2008, Ponta a încasat peste 180.000 de lei în mod DIRECT de la casa de avocatură a lui Șova, plus o sponsorizare (constînd într-o mașină pentru raliu de 50.000 de euro, achiziționată și plătită în leasing de societatea de avocatură a lui Șova – sponsorizare menționată și de Ponta, aici), mai scrie Prisăcariu.

Premierul Victor Ponta a fost pus sub urmăriere penală de DNA, pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni) în dosarul lui Dan Șova. Acuzațiile sunt din perioada în care Ponta era avocat. În aceeași cauză procurorii au mai dispus și urmărirea penală pe numele lui, pentru conflict de interese, după ce l-a numit pe Șova ministru, acuzațiile fiind de această dată, din perioada în care Ponta a fost premier. Procurorii DNA au anunțat că vor demara procedurile de încuviințare a ridicării imunității lui Victor Ponta, aferentă funcției de deputat. Numele premierului apare în dosarul lui Șova, după ce premierul României a devenit unul dintre cei patru parteneri seniori ai casei de avocatură Şova şi Asociaţii în septembrie 2007. 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ