Primarul din Orșova vrea să desființeze Poliția Locală

Friday, 10 January 2020, 21:44 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Primarul din Orșova, din județul Mehedinți, vrea să renunțe la Polița Locală, pentru că este „ineficientă și costisitoare”. Edilul este nemulțumit pentru că polițiștii locali nu dau amenzi nici măcar celor care mănâncă semințe. 

 

Marius Stoica, primarul Orșovei, e nemulțumit că polițiștii locali nu dau amenzi celor care mănâncă semințe și murdăresc parcurile din oraș, în timp ce la primărie ar veni amenzi, pe numele orșovenilor, date de polițiștii locali din alte orașe.

„O cheltuială cât se poate de enormă pentru o muncă de nimic”, spune edilul din Orșova, potrivit Mediafax.

Stoica spune că polițiștii locali nu-și merită salariile care pornesc de la 3.000 de lei și depășesc chiar 6.000 de lei. Potrivit lui Stoica, 600.000 de lei se duc anual pe salarii, norma de hrană și uniformele polițiștilor locali

„Am în față un ștat de plată, din luna decembrie, și vă pot spune că un polițist local care a lucrat 20 de zile, adică 160 de ore, are un salariu de 3.340 de lei, cu normă de hrană de 740 lei pe lună. Șeful de Serviciu, care nu a lucrat toată luna decembrie, a luat în mână 6290 lei. Și norma de hrană. (…) N-am văzut o amendă dată pentru mâncat de semințe, pentru coji și se mănâncă foarte mult în parcuri. Îmi vin amenzi de la Poliția Locală din Severin, de la Poliția Locală din Timișoara, pentru orșoveni care merg prin orașele acelea și sunt amendați că ori consumă în parc alcool, ori mănâncă semințe pe acolo. Cert e că polițiștii locali din acele localități și-au făcut treaba. Eu n-am văzut un polițist local la Orșova să fi dat vreo amendă pentru așa ceva. Sunt foarte nemulțumit. Cu o cheltuială ca asta, cu o sumă așa mare de bani puteam să fac multe alte lucruri pentru comunitatea pe care o păstoresc. Banii ăștia nu și-i merită Poliția Locală”, mai spune Marius Stoica, primarul Orșovei.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-10 23:02:56
Niță Marian

Poliția locală ar trebui desființată în toată țara.

Alte articole din: LOCAL