Se caută "city manager" pentru Sectorul 1 din Capitală. Ce SALARIU îi oferă primăria

Thursday, 01 February 2018, 12:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Primăria Sectorului 1 va coopta în echipa sa primul administrator public ("city manager") din istoria instituției, potrivit unui comunicat al autorității locale conduse de Dan Tudorache.

În ședința Consiliului local din 31 ianuarie, a fost aprobată hotărârea privind numirea și eliberarea din funcție a administratorului public de către Primarul Sectorului 1, pe baza unor criterii și atribuții specifice.

Potrivit hotărârii Consiliului local al Sectorului 1, printre criteriile pe care „city manager"-ul va trebui să le îndeplinească se numără și acela de a nu fi fost niciodată membru al unui partid politic.

"Administratorul public nu este doar un simplu angajat, ci un promotor al reformării sistemului administrației publice locale, un profesionist. De aceea, susțin că persoana administratorului trebuie să fie pe de-a întregul apolitică", spune primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În funcție de complexitatea atribuțiilor delegate de către primar, administratorul public poate coordona, organiza și gestiona activitățile din cadrul primăriei.

Numirea în funcție se va face pe bază de concurs. Candidații pentru această funcție vor depune obligatoriu un proiect de management, spun oficialii primăriei de sector.

Salariul Administratorului public al Primăriei Sectorului 1 este 10.990 lei, potrivit celor mai recente date disponibile, aferente bugetului din septembrie 2017.

Unele dintre criteriile pentru ocuparea postului sunt:

- cetățenia română sau a altor state membre UE sau a statelor aparținând Spațiului Economic European, precum și domiciliul în România; cunoașterea limbii române, scris și vorbit;

- capacitate deplină de exercițiu;

- nu sunt acceptați candidații care au fost condamnați definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, de fals ori a unor fapte de corupție și nici să fii avut calitate de membru de partid;

- vechime în specialitatea studiilor necesară ocupării postului: minimum 15 ani;

- studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare ocupării postului;

- limbi străine (necesitate şi grad de cunoaştere): capacitate de exprimare (scris, vorbit, citit) în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, nivel mediu - dovedite pe baza unor documente;

- scrisoare de intenție.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL