Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

ICCJ: Oridnul șefului DSU privind intrarea în carantină a localității prahovene Gornet, anulat definitiv

Thursday, 13 August 2020, 15:09 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela
"Respinge excepţiile inadmisibilităţii şi nulităţii recursului formulat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, invocate de recurenta-reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Respinge recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei civile nr. 694 din 4 august 2020, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Ia act de renunţarea la judecata recursului formulat de reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Obligă recurentul-pârât Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă la plata sumei de 1.000 lei, cu aplicarea art. 451 alin. 2 Cod Procedură Civilă, reprezentând cheltuieli de judecată către recurenta - reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Definitivă", se arată în decizia instanţei.

Pe de altă parte, instanţa a luat act de decizia Primăriei din Gornet de a renunţa la recursul prin care solicita despăgubiri de la DSU.
 
Potrivit avocatului Bogdan Dumitru, care a reprezentat autorităţile locale din Gornet în instanţă, o adresă privind renunţarea la judecarea cererii de recurs formulate împotriva sentinţei pronunţate de CAB a fost depusă la ICCJ, motivând că localnicii vor formula acţiuni în pretenţii personale (colective) împotriva DSU.
 
Vă reamintim că CAB a admis, pe 4 august, cererea autorităţilor locale din comuna prahoveană Gornet de anulare a ordinului şefului DSU privind intrarea în carantină a satului Gornet. Judecătorii au respins, însă, cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro.
 
Ulterior, cele două părţi din dosar au formulat recurs împotriva deciziei CAB, avocatul care a reprezentat autorităţile din Gornet cerând, de această dată, daune morale de două milioane de euro, respectiv jumătate din suma pretinsă iniţial, mai arată sursa citată.
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL