Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primăria Capitalei explică de ce a început montarea instalațiilor de Crăciun. E un proces laborios

Saturday, 10 October 2020, 21:54 Sursă: realitatea.net

Potrivit sursei citate, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti are "obligaţia contractuală de a presta serviciul public de iluminat festiv", ca parte a Contractului de delegare a serviciului de iluminat public încheiat cu PMB. Astfel, în eventualitatea în care nu ar presta acest serviciu, "compania riscă rezilierea contractului de delegare", pentru neîndeplinirea sarcinilor care îi revin, reiese din comunicat.

"Cea mai mare parte dintre instalaţiile folosite în acest an sunt cele de anul trecut, aşadar nu presupun o nouă achiziţie. Cu privire la calendarul procesului de montare a ornamentelor, precizăm că acesta a început pe 6 octombrie, cu întârziere faţă de anul trecut, când a demarat pe 25 septembrie. Procesul de montare a instalaţiilor de iluminat festiv este unul laborios, de aceea timpul optim de începere, din punct de vedere tehnic, ar fi fost luna septembrie. Durata este calculată pentru a finaliza procesul la sfârşitul lunii noiembrie", a precizat PMB.

Anul trecut, Compania Municipală Iluminat a primit de la Primăria Capitalei un buget total, pentru iluminatul de sărbători, de 6,1 milioane de lei. Banii au fost cheltuiţi pentru „perdele împodobire copaci, şiruri luminoase şi piese 3D.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL