Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prima REACȚIE a Bisericii Ortodoxe în scandalul privind lumina de Paște

Wednesday, 15 April 2020, 15:47 Sursă: Realitatea.NET

"Este firesc în calitate de creștini ai acestei țări, care espectăm legea să cerem în preajma sărbătorii pascale câteva lucruri esențiale. Până la acestă oră, BOR a respectat întocmai toate normele impuse prin lege. Dacă citiți cu foarte mare atenție acordul acesta, veți vedea că este în conformitate până la ultimă literă cu prevederile de distanțare socială și cele din ordonanțe, vorbim de măști, manuși, voluntari", a declarat Diaconul Florin Petre Diacon, de la Birou de presă al BOR.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al BOR afirmă că „Biserica doar respectă deciziile” luate de instituțiile statului. Vasile Bănescu mai transmite că acordul Patriarhiei Române cu MAI a fost unul „interinstituţional, oficial şi public”.

„Acordul Patriarhiei Române cu MAI fost fost unul interinstituţional, oficial şi public. Este firesc, în calitate de creştini şi cetăţeni care respectăm riguros legea, să cerem în contextul celei mai mari Sărbători creştine câteva lucruri esenţiale care nu intră în conflict cu nimic din reglementările în vigoare”, spune Vasile Bănescu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, înainte de ședința de la Cotroceni, că le va cere premierului Orban și ministrului Vela să revină asupra acordului cu BOR.

„Le voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord. Să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „stați acasă”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care respectă toate ordonanțele militare”, a spus Klaus Iohannis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL