Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Previziuni cutremurătoare. Anul 2018 – anul marilor cutremure

Monday, 15 January 2018, 17:37 Sursă: REALITATEA.NET

În ultima perioadă de timp, Pământul a înregistrat o reducere a vitezei de rotație, fenomen care a dus la producerea unor cutremure cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter.

În anul 2017, la granița dintre Iran și Irak s-a produs un cutremur de peste 7 grade care s-a soldat cu peste 500 de victime.

Pentru anul 2018, s-a estimat că se vor produce seisme severe care pot avea repercusiuni grave. Ca explicație la aceste estimări este faptul că atunci când se reduce viteza de rotație a Pământului, circumferința sa se reduce și în mod direct se acționează asupra plăcilor tectonice care au o mișcare violentă.

Revista Geophysical Research Letters a publicat un articol semnat de doi cercetători americani care au susținut că în 2018 vom avea parte de unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 100 de ani

Procesul de încetinire a vitezei Pământului a început în anul 2013 și va atinge apogeul în 2018. Acest proces este ciclic și durează timp de 5 ani. Analizând seismele cu magnitudine mare care s-au produs în ultima sută de ani, s-a constatat că la sfârșitul perioadei de 5 ani, s-au produs cele mai puternice cutremure.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL