Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, are Covid-19. Țara a intrat în ”zona roșie”

Saturday, 24 October 2020, 10:09 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Duda, în vârstă de 48 de ani, a fost testat pozitiv vineri. Starea sa de sănătate este bună, au precizat reprezentanții Administrației Prezidențiale, citați de Agerpres. 

Guvernul din Polonia a impus, de sâmbătă, o carantină parțială în toată țara după explozia infectărilor. Masca a devenit obligatorie și în spațiile deschise, iar școlile primare s-au închis, cu excepţia primilor trei ani, pentru ceilalţi elevi şi pentru studenţi activitatea urmând să se desfăşoare online.

Persoanelor de peste 70 de ani li s-a recomandat să rămână acasă. Autoritățile au anunțat înființarea unui ”Corp de sprijin pentru seniori”, format din voluntari care vor ajuta vârstnicii să se aprovizioneze.

Restaurantele, cafenelele şi barurile pot vinde produse numai pentru consumaţie la domiciliu, iar piscinele şi cluburile sportive au fost închise. Adunările au fost limitate la maximum cinci persoane, nunțile au fost interzise, fiind restrâns și numărul persoanelor care se pot afla în același timp în magazine, mijloacele de transport public şi biserici.

Bilanțul epidemiei din Polonia a ajuns la 228.318 cazuri de Covid-19 și 4.172 decese. Din totalul pacienților infectați, 851 se află la Terapie Intensivă. Rata de infectare din țară raportată la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni se apropie de 300, ajungând la 271,5, iar rata de mortalitate este deja de 3 la 100.000 de locuitori, potrivit Centrului European al Controlului și Prevenirii Bolilor.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL