Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Președintele Consiliului Concurenței, la Realitatea PLUS: Vor fi sancționate firmele care cresc prețurile la echipamente de protecție

Tuesday, 17 March 2020, 17:31 Sursă: Realitatea.NET

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu a spus, marți, la Realitatea PLUS,  că vor fi sancționate firmele care măresc prețurile la echipamentele și produsele de protecție împotriva COVID-19. Mai mult, acesta a punctat că amenzile sunt până la 100 milioane de euro și că are în prezent o investigație pentru firmele care profită de pandemia de coronavirus.

”Ce putem face noi, Consiliul Concurenței, acolo unde vedem prețurile crescute putem aloca sancțiuni. Amenzile noastre sunt foarte mari, putem lua până la o zecime din cât încasează ei. Am ajuns și la 100 de milioane de euro.

Avem investigație pentru firmele care produc echipamente de protecție și care cresc prețurile, vor fi sancționate.

Nu au crescut prețurile la alimente și au  crescut la produsele medicale.  Important este să nu vedem firme românești care încearcă să profite de context”, a spus președintele Consiliului Concurenței, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Odată cu apariția coronavirusului în România, oamenii au sesizat prețuri mari la unele produse de protecție foarte ieftine înainte de epidemie.

Măștile chirurgicale și alcoolul sanitar au dispărut din farmaciile din România, dar se regăsesc în anunțurile de mică publicitate și se vând online la prețuri prohibitive. Spirtul a ajuns să se vândă de 6 ori mai scump, în timp ce măștile de protecție costă de 30 de ori prețul real.

Astfel, dacă o sticlă de 500 de mililitri de alcool sanitar se vindea în magazine înainte de izbucnirea crizei coronavirusului cu un preț mediu de 5 lei, spirtul se vinde acum pe internet cu prețuri între între 12 și 30 de lei. La fel se întâmplă în cazul măștilor chirurgicale. Dacă înainte de criza provocată de COVID-19, o mască chirurgicală simplă costa 30 de bani, acum același produs costă între 6 și 9 lei bucata, adică de 20 sau chiar 30 de ori mai mult.

În acest moment, o sticlă de spirt medicinal de 0,5 l se vinde de către un magazin online cu 29,99 de lei. Acesta e cel mai mare preț afișat pentru acest tip de produs și vândut de către magazinele virtuale.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-17 21:36:02
Popica martie

Daca tot au românașii tratament vindecabil de ce nu vin toți străinii bolnavi la noi sa se vindece ?? Cred că România bate la curul gol pe americani și chinezi când vine vorba de tratament de specialitate !!!!

2020-03-17 22:16:12
Adrian

Pana cand va cacati pe voi ca o sa scoateti la toamna ,israelienii il au deja facut si este in testari.

Alte articole din: ACTUAL