Sorina Pintea "urmează să propună" înlocuirea conducerii CNAS

Thursday, 18 July 2019, 13:52, Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat joi că "urmează să propună Secretariatului General al Guvernului înlocuirea conducerii CNAS, potrivit Agerpres. Anunţul vine după ce Sorina Pintea a criticat declaraţia nefericită a purtătorului de cuvânt al CNAS că "oamenii mor oricum”, dar a tratat cu multă îngăduinţă problema de fond, aceea că sistemul informatic nu funcţionează de la începutul lunii. Pintea s-a mulţumit cu noi asigurări că situaţía se "va remedia", în condiţiile în care problemele platformei informatice a CNAS existau încă dinainte ca Sorina Pintea să devină ministru al Sănătăţii. 

„Este o declaraţie absolut nefericită, absolut neinspirată, nimeni nu ar trebui să o facă. Tot ce furnizăm, Casa de Asigurări, Ministerul Sănătăţii, trebuie să fie de o anumită calitate. Cea mai potrivită abordare ar fi fost adresarea de scuze pacienţilor şi utilizatorilor sistemului.(...) Sunt probleme tehnice, dar pot fi explicate, oamenii, dacă le explici, înţeleg”, a spus Sorina Pintea la Digi24.

Ministrul a mai precizat că, la rândul său, a cerut explicaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate privind funcţionarea sistemului şi că a primit asigurări că de luni acesta va deveni operaţional.

Platforma online care gestionează cardurile naţionale de sănătate are mari probleme de câţiva ani, dinainte ca Sorina Pintea să fie ministru al Sănătăţii, iar pe perioada mandatului problemele s-au acutizat, ajungându-se la defecţiunea record din iulie, când practic nu a funcţionat deloc.

Lista anunţurilor privind blocajele sistemului informatic o puteţi consulta AICI

 

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage