Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Mihai Tudose, declaraţie şocantă: "Îmi dau demisia dacă..."

Thursday, 07 September 2017, 21:56 Sursă: REALITATEA.NET

Mihai Tudose a anunțat la Digi24 că demisionează imediat dacă va fi urmărit penal.

"Avem un cod al miniștrilor. Cu toate că, știți, începerea urmăririi penale este la o simplă plângere a cuiva. Ca să dai închiderea dosarului, trebuie să-l deschizi. Verifici că nu-i așa și l-ai închis. Viața nu-i foarte dreaptă din punctul ăsta de vedere, dar ca să stai să dai explicații... E de plecat acasă", a declarat Tudose.

În ce privește legea grațierii, aflată în dezbaterea Parlamentului, șeful guvernului a spus că o susține, dar nu în ceea ce privește cazurile de corupție sau de infracțiuni cu violență asupra persoanei.

Pe de altă parte, Tudose și-a exprimat convingerea că românii nu sunt mai corupți decât cetățenii altor state.

"Absolut nicicum, nu cred așa ceva. Avem un talent deosebit, în schimb, să ne facem singuri eroi din chestia aceasta, să ne identificăm singuri ca fiind corupți. Vedeți, apar sondaje: 'Ați dat vreodată mită?, 'Da', 'Unde?', 'Păi, doi lei la nu știu cine...'. Sau răspuns: 'Nu!'. 'Dar ați auzit de cineva care ar fi dat vreodată', 'Da!'. Se face suma: 90% au dat sau știu. Și astea sunt făcute de noi, puse pe piața publică și după aia ne întrebăm de ce cei de afară — știu eu — își verifică dacă mai au ceasul la mână după ce vorbesc cu noi", a afirmat premierul.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL