Premieră în istoria omenirii. Două femei vor ajunge în spațiul deschis

Wednesday, 06 March 2019, 19:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Premieră în istorie! NASA a confirmat, în sfârșit, pentru CNN că două femei astronaut vor ieși în spațiul deschis, iar între echipajul este format din femei. Ca parte a Expedition 59, astronautele NASA Anne McClain și Christina H. Koch vor fi în centrul atenției pe 29 martie. 

Ele vor zbura spre Stația Spațială Internațională, unde voe efectua lucrări de reparație la exteriorul stației și vor fi susținute pe teren de către controlorul de zbor al Agenției Spațiale canadiene, Kristen Facciol.

Purtătorul de cuvânt al NASA, Stephanie Schierholz, declarat pentru CNN că: "Așa cum a fost stabilit pe 29 martie, spațiul deschis va fi, în premieră, doar cu femei."

Oficialul NASA a mai spus că: Nu au fost programate să se întâmple așa, mai ales că aveam în plan aceste lucrări de reparații pentru la toamnă. 

Spacewalks (spațiul deschis) potrivit NASA, include munca în afara unei nave spațiale, efectuarea experimentelor științifice și testarea echipamentelor noi.

Astronauții conduc, de asemenea, sateliți sau nave spațiale care se află deja în spațiu, în loc să le aducă înapoi pe Pământ pentru a le repara.


Prima femeie care a ieșit în spațiu deschis a fost astronautul sovietic Svetlana Savițkaia, în 1984.


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE