Premieră în domeniul chirurgiei cardiovasculare în România

Wednesday, 07 March 2018, 12:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Premieră în domeniul chirurgiei cardiovasculare în România! Echipa de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, sub conducerea conf. dr. Cătălin C. Badiu, a realizat pentru prima dată într-un spital public din România, o operaţie de protezare valvulară aortică prin mini-toracotomie dreaptă.

Potrivit unui comunicat  de presă, SUUB acoperă întreaga gamă de operaţii minim invazive prin mini-toracotomie, realizând atât reparaţii, cât şi protezări ale valvelor aortă, mitrală şi tricuspidă.

Pacientul pe care s-a realizat operaţia în premieră, suferea de o îngustare severă a valvei aortice, afecţiune cel mai des întâlnită la boala valvelor inimii - peste 3.000 de cazuri noi anual în România. Boala îl împiedica să ducă o viaţă normală. El a fost operat printr-o incizie de cinci centimetri în partea dreaptă a toracelui.

"Scopul nostru este să oferim pacienţilor din România, în cel mai mare spital public, cele mai bune şi moderne servicii medicale. Calitatea actului medical modern depinde de performanţele doctorilor şi de calitatea tehnologiei medicale cu care este dotat spitalul. Din fericire, şcoala de medicină din România produce anual câteva mii de doctori foarte capabili. Suprapuşi corect pe un plan de management care se concentrează pe achiziţia de echipamente de ultima generaţie, aceşti medici vor face performanţă în sistemul public şi vor oferi pacienţilor din România servicii medicale la cele mai înalte standarde", a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE