Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Precedentul Trump. Obligat de instanță să restituie acreditarea unui reporter incomod

Friday, 22 March 2019, 13:18 Sursă: REALITATEA.NET

Tudorel Toader a respins în mod abuziv, vineri, acreditarea reporterilor Realitatea TV și Pro TV la Ministerul Justiției. Un caz oarecum asemănător petrecut în SUA s-a terminat cu un pas înapoi din partea autorităților și cu o victorie a presei și a libertății de exprimare. 

Totul a început în noiembrie 2018, când Casa Albă a anunţat că îi retrage acreditarea lui Jim Acosta, reporterul CNN. Decizia venea după disputa pe care acesta a avut-o cu preşedintele american Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la o zi după alegerile legislative, relatează site-ul postului France 24, citat de Mediafax.

Toate organizațiile care protejează dreptul jurnaliștilor, dar și instituțiile de presă, inclusiv cele favorabile lui Trump, precum Fox News, s-au solidarizat cu jurnalistul CNN.

Ministerul Justiției, în război cu presa. Arcanu și Oanță, interziși de Toader

La puțin timp, jurnalistul CNN a atacat în instanță decizia Casei Albe și a câștigat, administrația prezidențială fiind obligată să îi restituie acreditarea.

Deși părea inițial dornic să continue războiul cu jurnalistul, Trump, prin administrația sa, a renunțat în cele din urmă. 

Jurnaliștii Ionela Arcanu (Realitatea TV) și Ovidiu Oanță (Pro TV) nu au mai fost acreditați la Ministerul Justiției, la ordinu lui Tudorel Toader.

Decizia a fost luată la două săptămâni după ce ministrul Tudorel Toader i-a amenințat pe ziariști într-o declarație de presă că le va retrage acreditările dacă aceștia continuă să îi pună întrebări.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL