Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prețul petrolului, la maximul ultimilor 4 ani. Noi scumpiri la pompă

Tuesday, 25 September 2018, 09:02 Sursă: REALITATEA.NET

Preţul benzinei a trecut de pragul psihologic de 6 lei pe litru la multe staţii din ţară, crescând cu mai mult de 10 procente în acest an.

Scumpirea petrolului va pune o presiune suplimentară pe companiile petroliere din România.

Motivul scumpirilor la țiței: Arabia Saudita și Rusia au respins apelurile președintelui SUA, Donald Trump, pentru sporirea producției în cadrul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol.

O reuniune OPEC pe această temă a fost organizată, duminică, în capitala Algeriei, încheindu-se fără un acord între participanți.

Presiunea asupra preţurilor petrolului va continua în următoarele luni din cauza scăderii treptate a producţiei în Venezuela şi a intrării în vigoare a sancţiunilor Statelor Unite ale Americii asupra exporturilor de petrol iranian, estimează Agenţia Internaţională a Energiei, citată de Agerpres.

În pofida acestor sumbre previziuni, agenţia a recunoscut în raportul său lunar că oferta globală a atins în august, pentru prima dată, nivelul de 100 de milioane de barili pe zi, cu o creştere de 80.000 barili, datorită unei producţii mai mari a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care a compensat scăderea în ţările ce nu fac parte din cartel.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL