Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Pozele cu Arsenie Boca vândute ca icoane, o blasfemie"

Thursday, 28 April 2016, 20:04 Sursă: REALITATEA.NET

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza atrage atenția asupra unui fenomen răspândit în țară: închinarea la fotografiile unor personalități care nu sunt declarate sfinte de către Biserică, potrivit TurnulSfatului.ro.

În cadrul unei emisiuni TV, ÎPS Laurențiu Streza a declarat că în cazul lui Arsenie Boca, acesta poate deveni sfânt, fiind și înființată o comisie în acest sens, însă până atunci, comerțul cu fotografiile părintelui este unul "deșănțat"

"Suntem total împotriva comerțului deșănțat. E o blasfemie să dai fotografia unei personalități care are șansa să ajungă în icoană. E diferență între icoană și fotografie. Icoana e imaginea sfințită. Asta o face artistul, pictorul, după canonul iconografic, ținând cont de acele trăsături trecute în canonizare: viața de sfințenie, ortodoxia credinței, asceza. Nu pui unul să se vadă frumusețea fizică, ci frumusețea spirituală", a declarat ÎPS Laurențiu.

Mitropolitul Ardealului spune că sunt șanse ca Arsenie Boca să devină sfânt, însă asta se va face după studierea vieții sale de către o comisie. Este posibil, de asemenea, ca Arsenie Boca să nu fie declarat sfânt.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL