Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Povestea uimitoare a celei mai prietenoase înaripate: cioara din Arad care iubeşte oamenii

Wednesday, 10 February 2016, 17:20 Sursă: REALITATEA.NET

Presa locală din Arad a surprins imagini cu prietenoasa pasăre, cunoscută deja unor locuitori de pe bulevardul Revoluției. Cioara a coborât pe un autoturism parcat în zona mediană a bulevardului pentru a atrage atenția unui șofer.

”Și-a făcut de lucru ciugulind pe mașină, chiar dacă nu avea ce. Se putea observa cum caută atenția trecătorilor, care s-au apropiat la câțiva centimetri de ea. N-am mai văzut așa ceva”, povestește un șofer.

Un locatar a spus pentru ARQ povestea păsării: ”A căzut din cuib, iar o bătrână care locuiește lângă Palatul Cenad a luat-o acasă și a crescut-o. Când a fost suficient de mare, a învățat-o să zboare și a eliberat-o în copacii din Centru. Cioara este obișnuită cu oamenii și o poți lua în mână, că nu se sperie. Îți urcă pe umăr și îți mănâncă din palmă”.

Arădenii care îi cunosc povestea au ajuns să îndrăgească cioara, dar se tem că încrederea pe care o are pasărea în oameni ar putea să-i fie fatală, pentru că nu puțini sunt cei deranjați de numărul mare de înaripate care populează copacii din centrul orașului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL