Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Povestea oraşului blestemat din Europa, acolo unde copiii se nasc cu malformaţii grave

Friday, 16 December 2016, 17:16 Sursă: REALITATEA.NET

Reputaţia întunecată a reprezentat însă o mină de aur pentru localnici, în condiţiile în care turismul a înflorit în regiune. Oraşele vecine din Basilicata, sudul Italiei, se referă la Colobraro ca la „acel oraş” şi mulţi locuitori evită să traverseze ruinele-labirint din zonă.

Povestea blestemului este la fel de vechi precum oraşul şi are legătură cu originea numelui său, „coluber”, „şarpe” în latină, întruchiparea răului.

 În prima jumătate a secolului trecut, se spune că un avocat şi o vrăjitoare au readus blestemul asupra oraşului Colobraro. Povestea spune că Biagio Virgilio, un avocat bogat, care nu pierduse niciun caz, era înconjurat de duşmani. Într-o zi, aflându-se la tribunal, Virgilio a exclamat: „Dacă ceea ce spun este fals, atunci să cadă candelabrul din tavan!” Candelabrul a căzut şi din fericire nimeni nu a fost rănit, dar numele avocatului a fost asociat cu blestemul şi locuitorii au spus că acesta afectează reputaţia oraşului. De fiecare dată când se întâmpla ceva în oraş, locuitorii dădeau vina pe avocat şi atât el, cât şi rudele sale au fost nevoiţi să plece din Colobraro.

Blestemul îi afectează doar pe vizitatorii oraşului Colobraro

Se spune însă că blestemul îi afectează doar pe vizitatorii oraşului Colobraro. Pentru locuitori, reputaţia reprezintă o cruce greu de dus, dincolo de turiştii care generează profituri. De blestem ţin cont şi poliţiştii, care nu îi amendează pe şoferii care circulă cu viteză pe străzi, de teama consecinţelor supranaturale. O anecdotă amuzantă spune că bărbaţii din alte oraşe obişnuiesc să îşi atingă zona genitală, atunci când aud cuvântul Colobraro, „pentru a alunga blestemele”.

 În timpul festivalului de vară din Colobraro, denumit Visul Nopţii în „Acel Oraş”, artiştii spun poveşti despre vrăjitoare, magie şi blesteme. La intrarea în oraş, negustorii vând amulete pentru cei care vor să se protejeze de rău, deşi realitatea este cu totul alta.

sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL