Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Povestea medicului care şi-a dat demisia, dar a rămas în spital să trateze răniţii din Colectiv

Thursday, 05 November 2015, 18:25 Sursă: REALITATEA.NET

Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Radu Macovei, a declarat pentru Mediafax că şi-a dat demisia încă de la începutul lunii octombrie, din motive personale, dar este în spital pentru tratarea tuturor cazurilor grave din accidentul din clubul Colectiv.

"Mi-am dat demisia, la începutul lunii octombrie, din funcţia de manager al Spitalului Floreasca, nu are nicio legătură cu accidentul de acum. Nu are cum să aibă vreo legătură cu accidentul de acum, dovadă fiind faptul că mi-am dat demisia cu mult timp înainte de incendiul din clubul Colectiv", a precizat profesor dr. Radu Macovei.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii în Guvernul demisionar, a declarat că profesorul Radu Macovei şi-a înaintat demisia în octombrie, fără nicio legătură cu cazul clubul Colectiv, dar l-a rugat să mai rămână pe durata internării în Spitalul de Urgenţă Floreasca a pacienţilor răniţi în incendiu.

"Este adevărat că şi-a înaintat demisia în octombrie, l-am rugat să rămână pe toată această perioadă a accidentului. Are în secţie o pacientă în şoc toxicoseptic pe care o îngrijeşte şi l-aţi văzut continuu făcând parte din echipa de conducere de câte ori am ieşit la declaraţii la Spitalul Floreasca", a precizat Bănicioiu.

Ministrul a mai spus că, în prezent, în Spitalul Floreasca sunt doi pacienţi în stare gravă, prognosticul evoluţiei stării acestora fiind rezervat.

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproape 200 au fost rănite.

În spitalele din Capitală sunt internate 130 de persoane rănite în urma incendiului din clubul Colectiv, dintre care 83 sunt în stare critică şi gravă, potrivit ultimei situaţii transmise, joi, de Ministerul Sănătăţii.

Conform datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, dintre cei 130 de răniţi în urma incendiului, la Spitalul de Arşi sunt internaţi 25, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 21, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 7, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 7, la Spitalul Elias - 14, la Spitalul Militar Central - 12, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 4, la Spitalul de Urgenţă Floreasca - 14, la Spitalul Universitar - 18, la Spitalul "Dimitrie Gerota" - 2 şi la Spitalul "Agrippa Ionescu" - 6 pacienţi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL