Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Povestea incredibilă a pinguinului care se întoarce în fiecare an să își viziteze salvatorul

Thursday, 24 March 2016, 23:28 Sursă: REALITATEA.NET

Prietenia neobișnuită dintre cei doi s-a legat în 2011, când Joao Pereira de Souza, un pescar în vârstă de 71 de ani, l-a găsit pe pinguinul, originar din America de Sud, înfometat, slăbit și plin de ulei, în apropierea casei sale din Ilha Grande, o insulă situată în apropiere de Rio de Janeiro.

Souza l-a luat, l-a îngrijit până ce s-a refăcut complet și l-a botezat Dindim. I-a luat numai o săptămână să îi îndepărteze lichidul vâscuos și să îi curețe penele.

După ce s-a pus pe picioare, Souza i-a dat drumul lui Dindim înapoi în mare, fără să se aștepte să îl mai revadă vreodată.

A rămas uimit când, la doar câteva luni distanță, acesta a revenit pe insulă. Acum, Dindim petrece opt luni cu salvatorul său și restul timpului pe coasta Argentinei.

"Îl iubesc pe acest pinguin ca pe propriul copil și cred că și el simte la fel pentru mine. Nu lasă pe nimeni altcineva să îl atingă. Îi ciupește dacă îndrăznesc să facă asta. Îi place să stea la mine în brațe, mă lasă să îl spăl și să îl hrănesc cu sardine", spune Joao Pereira de Souza.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL