Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Povestea fabuloasă a MILIONARULUI care a trăit cu 500 de dolari pe lună: "Banii ne fac inegali"

Thursday, 28 August 2014, 10:44 Sursă: REALITATEA.NET

Klaus a murit săptămâna trecută, la vârsta de 62 de ani. Pe lângă faptul că era un adept al simplităţii şi modestiei, era şi generos – şi-a donat cea mai mare parte a averii, scrie site-ul Oddity Central, notează totb.ro.

Klaus Zapf trăia cu aproximativ 500 de dolari pe lună. "Nu am nevoie de bani. Banii ne fac inegali. Sunt atât de mulţi idioţi cu bani pe lume, încât nu cred că mai este nevoie de încă unul", spunea milionarul.

Acesta şi-a făcut averea din mutări: îşi oferea serviciile celor care se mutau dintr-un loc în altul, dubiţele sale vopsite cu albastru şi galben devenind foarte cunoscute pe străzile oraşelor, ba chiar în lume, acolo unde mutau bunurile celor care se relocau. În ciuda faptului că s-a îmbogăţit datorită capitalismului, omul a fost mereu un admirator al socialismului: atât de mult susţinea această ideologie, încât a pus o statuie a idolului său, Vladimir Lenin, în curtea companiei sale.

În tinereţe, Zapf s-a mutat în Berlinul de Vest (pentru că era unul dintre puţinele oraşe care nu impuneau tinerilor serviciul militar obligatoriu) şi a studiat Dreptul (perioada facultăţii fiind cea în care s-a apropiat de curentul socialist). A renunţat la şcoală pentru a-şi fonda afacerea, în anul 1975. Şi-a cumpărat o dubiţă cu care a început să ofere servicii de transport celor care se mutau, la preţuri mult mai mici decât cele practicate de alte firme. Curând, şi-a angajat mai mulţi oameni, iar afacerea a început să se extindă şi să-l îmbogăţească. Însă, în ciuda averii dobândite, el a ales să locuiască într-un apartament micuţ şi cu un salariu care să îi acopere cheltuielile de bază. A trăit ca orice alt salariat din clasa de mijloc a Germaniei, ba chiar colecta sticle goale pentru a le recicla şi îşi făcea cumpărăturile la supermarketurile ieftine.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL