Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Povestea elevei cu cea mai mare notă la bac-ul din toamnă

Tuesday, 02 September 2014, 10:30 Sursă: REALITATEA.NET

Ea a început liceul la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, unde a intrat cu media 9.58 la profilul de Ştiinţele Naturii. Din clasa a X-a, Ioana a plecat la studii în Scoaţia, la Montrose Academy. Nu pentru că îşi dorea să studieze în străinătate, ci pentru că părinţii ei lucrează acolo de 10 ani, mama ca asistentă medicală, iar tatăl ca mecanic într-un service de maşini.

„De la început de când am mers acolo, am simţit că nu mă atrage lumea aceea. Contează şi vârsta la care pleci într-un fel. Eu am plecat după clasa a IX-a. Fratele meu, care are 14 ani acum, şi a plecat mai de mic nu are nicio problemă, îi place şi s-a adaptat perfect. Eu nu m-am putut acomoda. Mi-am dorit tot timpul să vin acasă. Am fost întotdeauna legată de rude, de bunica”, a spus Ioana. Atunci când i se făcea dor de România îşi suna bunica şi afla tot ce se întâmplă.

Cu toate că trei ani de liceu i-a făcut în limba engleză şi într-un sistem total diferit faţă de sistemul de educaţie din România în care îşi începuse studiile, Ioana a considerat examenul de bacalaureat o provocare.
Toată vara a învăţat şi a citit toată materia pentru cele trei discipline la care a dat examenul: limba română, istorie şi geografie.

Citeşte mai mult pe ziaruldeiasi.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL