Poștașii transformați în propagandiști

Thursday, 21 November 2019, 18:50, Sursă: Realitatea.NET

Poștașii fac politică în teren în timp ce livrează pensiile. Acuzația vine de la ministrul Muncii. Violeta Alexandru susține că unii agenți ai Poștei Române îi îndeamnă pe pensionari să voteze un anumit partid. Evident, argumentele sunt știri de campanie electorală, precum „se taie pensiile” sau „se urcă pensiile”. În funcție de beneficiar. Surse Realitatea PLUS susțin că poștașii sunt instruiți în acest sens chiar de liderul lor de sindicat, Matei Brătianu. 

Adaugă părerea ta

"Unii poștași, în această perioadă, în loc să se rezume la ceea ce scrie în fișa postului, și anume să livreze pensia pensionarului, întrețin o comunicare cu pensionarul îndemnând să voteze un anumit partid. Pe mine mă interesează ca pensiile să fie plătite la timp.
Am atras atenția directorului Poștei asupra faptului că liderii de sindicat din această instituție se ocupă mai mult cu politica și cu întreținutul situațiilor tensionate din interiorul lucrătorilor Poștei Române.", spune Violeta Alexandru, ministru al muncii. 

Potrivit surselor Realitatea Plus, cel care îi îndeamnă pe poștași să facă politică în teren este chiar liderul lor de sindicat, Matei Brătianu.


Acesta a recunoscut, chiar în urmă cu câteva luni, că poștașii membri ai sindicatului vor deveni informatori-colaboratori ai PSD.
Potrivit unui document intern al Sindicatului, s-a propus atunci semnarea unui protocol care prevedea ca poștașii să informeze PSD, la nivel local și național, cu privire la problemele comunităților unde își desfășoară activitatea membrii săi.
Același document prevedea participarea sindicaliștilor la întâlnirile și dezbaterile candidaților PSD.

Şi în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2014, PSD a folosit Poşta Română pe post de agent electoral. Atunci, pensionarii au primit odată cu pensia şi un fluturaş în care erau anunţaţi că, dacă va ajunge la Palatul Cotroceni, Iohannis le va tăia pensiile. Iar în 2019, înainte de alegerile europarlamentare, au fost distribuite sute de mii de pliante pro PSD.

Potrivit informațiilor primite pe adresa redacției, se pare că Matei Brătianu și-a oferit de curând serviciile și Partidului Național Liberal. Pesemne că singurul criteriu aflat în atenția acestuia este cel al prețului cel mai mare. Așa că i-a transformat pe poștași în niște banali propagandiști.