Ponta respiră ușurat! Până în septembrie! Dosarul Turceni-Rovinari a fost amânat

Monday, 03 June 2019, 17:49 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Celebrul dosar Turceni-Rovinari, în care liderul Pro România Victor Ponta este judecat alături de fostul pesedist Dan Șova, a fot amânat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Următorul termen este pe 9 septembrie.

Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) care dezbate apelurile din dosarul "Rovinari - Turceni" a amânat judecarea cauzei pentru 9 septembrie, informează AGERPRES.

Instanţa supremă a reluat luni audierile în acest dosar, în care fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova au fost achitaţi în primă instanţă, şi a ascultat patru martori, un fost director şi trei jurişti de la CET Rovinari.

Procesul Turceni-Rovinari, in care fostul premier Victor Ponta si fostul senator Dan Sova sunt judecati pentru fapte de coruptie, a fost amanat trei luni.

Un complet de 5 judecatori a decis ca urmatorul termen din acest caz sa fie pe 9 septembrie, ora 12:00.

La termenul de astazi au fost audiati ca martori trei juristi de la Complexul Energetic Rovinari, care au dat detalii despre modul in care societatea a incheiat mai multe contracte de asistenta judiciara cu casa de avocatura Sova si asociatii.

Amanarea procesului se suprapune si cu vacanta judecatoreasca care este in perioada 1 iulie - 31 august a fiecarui an.

DNA a contestat achitarile

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte are pe masa apelul facut de DNA impotriva deciziilor de achitare date in acest caz, in mai 2018.

Victor Ponta a fost achitat pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, iar Dan Sova a fost achitat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

De asemenea, au fost achitati si fostul director al Complexului Energetic Rovinari Laurentiu Ciurel, acuzat de catre DNA de trei infractiuni de abuz in serviciu, si fostul director economic al Complexului Energetic Turceni Laurentiu Graure.

In schimb, fostul director al Complexului Energetic Turceni Dumitru Cristea a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si la plata unor daune de peste doua milioane de lei.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri