Polițiștii olteni au o misiune clară: "Faceți filtre, verificați tot!"

Friday, 19 October 2018, 15:43 Sursă: REALITATEA.NET

Mai multe filtre au fost instituite de poliţiştii olteni, în puncte ale judeţului, pentru verificarea transportului de produse de origine animală, în contextul confirmării a două focare de pestă porcină africană, în judeţul vecin Teleorman.

Adaugă părerea ta

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că oamenii legii vor supraveghea şi târgurile de săptămână.

„IPJ Olt are filtre instituite pe raza județului Olt, în care polițiștii rutieri, de ordine publică și cei de investigare a criminalității economice verifică legalitatea transportului de produse agroalimentare de origine animală – suine. De asemenea, toate târgurile săptămânale vor fi monitorizate de polițiștii de investigare a criminalității economice și de cei de ordine publică în vederea verificării legalității comercializării de produse de origine”, a declarat reprezentantul IPJ Olt, conform realitateadeolt.net.

Nouă localităţi din judeţul Olt se află în zona de supraveghere a focarului de pestă porcină africană, după ce existenţa virusului a fost confirmată, marţi, în localitatea Slobozia Mândra, din judeţul Teleorman, la limita cu Oltul. Este vorba despre localităţile: Scărişoara, Plăviceni (comuna Scărişoara), Jieni (comuna Rusăneşti), Rusăneşti, Cilieni, Potlogeni (comuna Tia Mare), Tia Mare, Doanca (comuna Tia Mare) şi Izbiceni.